Naslovna Vesti COVID 19: Još 110 pozitivnih u Pčinjskom okrugu

COVID 19: Još 110 pozitivnih u Pčinjskom okrugu

Obrađeni rezultati vranjskog Zavoda za javno zdravlje pokazuju da je virus u toku jučerašnjeg dana potvrđen  kod ukupno 110 osoba u Pčinjskom okrugu.
Obrađeno je 49 PCR uzoraka, od kojih je 3 bilo pozitivno, od 308 antigenskih testova pozitivno je bilo ukupno 107  slučajeva.
Najveći broj novoobolelih je iz Vranja  84, zatim sledi Preševo sa 11 novih slučajeva. U Bujanovcu je virus potvrđen kod šest osoba, u Trgovištu kod četiri, u Surdulici i Vladičinom Hanu po dva nova slučaja, u Bosilegradu jedan.
U kovid ambulanti  tokom jučerašnjeg dana obavljena su 272 pregleda, od kojih je 80 prvih. Uzorkovana je krv kod 187 pacijenata i sačinjena su 103 RTG pluća. Urađeno je 7 PCR i 112 antigenskih testova, od kojih su 63 pozitivna na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 21 pacijenta.
U vranjskim kovid bolnicama hospitalizovano je 116 pacijenata. Od tog broja 100 je pozitivnih na koronavirus. Isti broj pacijenata je sa bronhopneumonijom, dok je na kiseoniku 59. Na bolničko lečenje primljeno je 15 pacijenata, dok je otpušteno 18, od kojih su 2 transportovana za Klinički centar Niš i po 1 za Kruševac i Leskovac. U kovid bolnicama u Vranju trenutno su 44 slobodne postelje.
U Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Surdulici, trenutno je hospitalizovano 53 pacijenta, u poslednjih 24 sata bio je jedan prijem i tri otpusta. Trenutno je deset slobodnih bolničkih postelja.

Buy Me A Coffee

Popularno

Ubijena Sara Asanović na OMV pumpi u Vranju

Sara Asanović (27) ubijena je večeras u kafiću na OMV pumpi u Vranju. U nju je kako je VOM-u potvrđeno u istražnim organima ispaljeno...

OVO JE SARIN UBICA: Ako imate bilo kakvu informaciju javite policiji

Ubica Sare Asanović već bio u zatvoru zbog ubistva

Bivša novinarka iz Vranja uhapšena u Španiji