NaslovnaVestiCOVID -1968 osoba zaraženo koronavirusom u Pčinjskom okrugu

68 osoba zaraženo koronavirusom u Pčinjskom okrugu

Prema poslednjim podacima iz Zavoda u javno zdravlje 68 osoba je pozitivno na koronavirus. Od ovog broja 38 su  iz Vranja,14 iz Surdulice, 6 iz Bujanovca, 5 iz Trgovišta, po 2 iz Preševa i Bosilegrada i 1 iz Vladičnog Hana.

Ako se uzme u obzir da je ovo brojka od 261 obrađenog uzorka, pa je procenat novozaraženih i dalje visok i iznosi 26,05 procenata.

U kovid ambulanti  tokom jučerašnjeg dana obavljen je 171 pregled, a ukupan broj prvih pregleda je 64. Uzorkovana je krv kod 136 pacijenata i sačinjena 124 RTG pluća. Takođe, urađen je 81 antigenski test. Od tog broja 29 je pozitivno. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 21 pacijenta.

U kovid bolnicama u Vranju hospitalizovano je 111 pacijenta. U predhodna 24 sata na bolničko lečenje primljeno je 14 pacijenta, a 11 otpušteno na kućno lečenje. Trenutno je u kovid bolnicama u 49 slobodnih postelja.

U surduličkoj kovid bolnici hospitalizovano je 55 pacijenata. Četiri prijema, tri otpusta i dva egzitusa obeležili su predhodni dan. Trenutno je 8 slobodnih mesta.

 

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

Ko to tamo peva na vranjski način