Naslovna Vesti COVID -19 COVID 19: Učestale mini epidemije u Vranju , Bujanovcu i Preševu

COVID 19: Učestale mini epidemije u Vranju , Bujanovcu i Preševu

Epidemilog dr Slađan Stanković kaže za VOM da je Epidemiološka situacija u Vranju kao i u opštinama Preševo i Bujanovac trenutno „nepovojna“. Primćene su takozvane mini porodične epidemije koje su karakteristične za Bujanovac i Preševo dok su Vranju učestaliji kolektivne epidemije u nekim ustanovama, preduzećima, kao i trgovinskim radnjama.

Ima obolelih u Zavodu za javno zdravlje, Zdravstvenom centru, Centru za socijalni rad, trgovinskom lancu u gradu i slično. Polovina obolelih ima teže kliničke slike, polovina lakše. S obzirom da se u poslednjih desetak dana procenat zaraženih u odnosu na testirane kreće od 20 pa do 38 procenata , to čini situaciju „nepovoljnom“ – kaže Stanković.

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 62 uzorka, 17 je pozitivno na koronavirus, od kojih pet iz Vranja, 9 iz Preševa i po jedan iz Bujanovca, Vladičinog Hana i Bosilegrada.
U kovid bolnici  hospitalizovano je 29 pacijenata, od kojih je 15 pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 21 pacijent, na kiseoniku 7. Primljen je jedan pacijent, otpuštena tri, od kojih je jedan transportovan u Beograd. Među hospitalizovanima nema dece, a trenutan broj slobodnih postelja je 151.
U kovid ambulanti tokom jučerašnjeg dana obavljen je 101 pregled, a ukupan broj prvih pregleda je 43.

Buy Me A Coffee

Popularno

Ubijena Sara Asanović na OMV pumpi u Vranju

Sara Asanović (27) ubijena je večeras u kafiću na OMV pumpi u Vranju. U nju je kako je VOM-u potvrđeno u istražnim organima ispaljeno...

Bivša novinarka iz Vranja uhapšena u Španiji

Ubio se Marjan Stamenković ubica Sare Asanović