16 C
Vranje
nedelja, 26 juna, 2022
NaslovnaVestiCOVID -19COVID PRESEK: Smanjuje se broj testiranih, ali ne i broj hospitalizovanih

COVID PRESEK: Smanjuje se broj testiranih, ali ne i broj hospitalizovanih

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na Covid 19 u toku jučerašnjeg dana testirano je 499 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga, u procentima 42% je pozitivnih od ukupnog broja testiranih.
Podaci iz Zdravstvenog cenra pokazuju da se broj hospitalizovanih ne smanjuje, a nije zanemarljiv ni broj preminulih u kovid bolnicama.

Analize su pokazale da je od ukupnog broja testiranih 210 osoba zaraženo koronavirusom. Od tog broja 101 je  iz Vranja, 25 iz Surdulice, 23 iz Bujanovca, 19 iz Vladičinog Hana, po 18 iz  Preševa i Bosilegrada  i 6 iz Trgovišta.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 407 pregleda, od kojih je 118 prvih. U kovid bolnicama hospitalizovano je 97 pacijenata, svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća, dok je 57 na kiseoniku.
Tokom proteklog dana na bolničko lečenje primljeno je 10 pacijenata, a otpušteno 12.Dve osobe izgubile su bitku sa koronavirusom.

Buy Me A Coffee

Popularno

Jeleni iz Surdulice hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Jelena Vukojević je rođena 1985. godine  u Surdulici gde je do punlestva živela  u selu Leskova Bara. Udata je u Beogradu i majka dvoje...

Pionirke ŽFK Dinamo četiri dana u Beču