Naslovna Vesti COVID -19 Još 46 građana Pčinjskog okruga pozitivno na koronavirus

Još 46 građana Pčinjskog okruga pozitivno na koronavirus

Najnoviji podaci Zavoda za javno zdravlje u Vranju pokazuju da je od 244 obrađenih uzoraka u Pčinjskom okrugu virus potvrđen kod  još 46 građana.

Najveći broj obolelih je u Vranju 26, u Vladičinom Hanu devet, Surdulici šest, u Preševu je troje novoobolelih u Bujanovcu dvoje. U Trgovištu i Bosilegradu nema novoobolelih. Procenat zaraženih prema rečima epidemiologra dr Slađana Stankovića, u odnosu na testirane 18,85 procenata i nešto je niži nego predhodnih dana.

Broj pacijenata u kovid bolnicama u Pčinjskom okrugu se ne smanjuje. U Vranju se leči 119 pacijenata u Surdulici je hospitalizovano 65 ljudi, dva pacijenta više nego što je predviđeno bolnilčkim kapacitetima.

Od ukupnog broja hospitalizovanih u vranjskim kovid bolnicama  108 pacijenata  je pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 109 pacijenata, na kiseoniku 56. Na bolničko lečenje primljeno je 10 pacijenata, dok je 14 otpušten, u predhodna 24 sata. U kovid bolnicama Zdravstvenog centra u Vranju trenuto je 41 slobodna postelja.

U kovid ambulanti u Vranju tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 166 pregleda, od kojih 73 prvih. Uzorkovana je krv kod 82 pacijenta i sačinjeno je 76 RTG pluća. Urađeno je 9 PCR i 65 antigenskih testova, od kojih su 23 pozitivna. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 19 pacijenata.

 

 

Buy Me A Coffee

Popularno

Ubijena Sara Asanović na OMV pumpi u Vranju

Sara Asanović (27) ubijena je večeras u kafiću na OMV pumpi u Vranju. U nju je kako je VOM-u potvrđeno u istražnim organima ispaljeno...

OVO JE SARIN UBICA: Ako imate bilo kakvu informaciju javite policiji

Ubica Sare Asanović već bio u zatvoru zbog ubistva

SSP: Grad pred bankrotom