Naslovna Društvo (NE)vidljivi ljudi 12 osoba sa invaliditetom u Surdulici čeka na posao

12 osoba sa invaliditetom u Surdulici čeka na posao

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje filijale u Vranju, u njihovoj ispostavi u Surdulici na evidenciji nezaposlenih lica ukupno je evidentirano, prema poslednjem preseku od 31. decembra 2020.godine, 12 osoba sa invaliditetom.

Od tog broja sedam muškaraca i pet žena čeka na upošljenje. Kako nam je potvrđeno u ovoj službi poslodavci u Surdulici pokazuju interesovanje za zapošlјavanje osoba sa invaliditetom, a možda će rezultati o značajnijem pomaku u zapošlјavanju navedene kategorije nezaposlenih lica biti vidlјivi u narednom periodu.

Ilustracije radi, da zapošljavanje osba sa invaliditetom u Surdulici nije samo „mrtvo slovo na papiru“ i vera u bolje sutra, govore podaci od prošle godine kada su u ovoj opštini zaposlene četiri osobe sa invaliditetom.

Inače, u Pčinjskom okrugu ukupno na posao čeka ukupno 293 osobe sa invaliditetom, od tog broja 112 je žena.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Surdulica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Buy Me A Coffee

Popularno

Ubijena Sara Asanović na OMV pumpi u Vranju

Sara Asanović (27) ubijena je večeras u kafiću na OMV pumpi u Vranju. U nju je kako je VOM-u potvrđeno u istražnim organima ispaljeno...

OVO JE SARIN UBICA: Ako imate bilo kakvu informaciju javite policiji

Ubica Sare Asanović već bio u zatvoru zbog ubistva

SSP: Grad pred bankrotom