NaslovnaVestiCOVID -19Još četiri osoba uz okruga pozitivno na koronavirus

Još četiri osoba uz okruga pozitivno na koronavirus

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Vranju  od 42 uzorka koji su juče poslati na analizu, kod četiri osoba iz okruga potvrđen je koronavirus, dve su osobe iz Vranja i dve iz Bujanovca. Među obolelima kako VOM nezvanično saznaje od jutros ima i medicinskih radnika.

U kovid ambulanti  tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 99 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 49. Uzorkovana je krv kod 56 pacijenata i sačinjeno je 45 RTG pluća. Takođe, urađena su 52 brza i 20 PCR testova, a dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 12 pacijenata.

U kovid bolnici hospitalizovano je 27 pacijenata, od kojih je 14 pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 19 pacijenata, na kiseoniku deset. Među hospitalizovanima nema dece, a trenutan broj slobodnih postelja je 153. Iz bolnice su otpuštena 4 pacijenta, s tim što je jedan transportovan u Klinički centar Niš.

 

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

Ko to tamo peva na vranjski način