Još deset novoobolelih u Pčinjskom okrugu, maske obavezne i na otvorenom

231
Deca sa maskom u školi

Prema podacima Zavoda za javno zdravle u Vranju od 59 uzoraka, koji su juče poslati na analizu, 10 je pozitivno na koronavirus. Od tog broja, devet obolelih je iz Vranja, a jedan iz Bujanovca.

*********

Republički krizni štab za borbu protiv kovida 19 održao je danas sednicu na kojoj se raspravljalo o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Pooštravamo sve dosadašnje mere, u smilsu njihovih primena, na lokalu više neće moći da izdaju dozvole za okuplanja. Maske treba da nosimo svi, stalno i na otvorenom prostoru, to je isto nova mera –  rekla je dr Darija Kisić Tepavčevič, novinarima nakon sastanka.

*********

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 95 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 42. Uzorkovana je krv kod 62 pacijenta i sačinjena 53 RTG pluća. Takođe, urađena su 53 brza i 22 PCR testa i dijagnostikovana bronhopneumonija kod 17 pacijenata.

*********

U kovid bolnici ZC Vranje hospitalizovano je 29 pacijenata, od kojih je 14 pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 21 pacijent, na kiseoniku devet. Trenutan broj slobodnih postelja je 151.