19.9 C
Vranje
ponedeljak, 23 maja, 2022
NaslovnaVestiCOVID -19Još deset novoobolelih u Pčinjskom okrugu, maske obavezne i na otvorenom

Još deset novoobolelih u Pčinjskom okrugu, maske obavezne i na otvorenom

Prema podacima Zavoda za javno zdravle u Vranju od 59 uzoraka, koji su juče poslati na analizu, 10 je pozitivno na koronavirus. Od tog broja, devet obolelih je iz Vranja, a jedan iz Bujanovca.

*********

Republički krizni štab za borbu protiv kovida 19 održao je danas sednicu na kojoj se raspravljalo o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Pooštravamo sve dosadašnje mere, u smilsu njihovih primena, na lokalu više neće moći da izdaju dozvole za okuplanja. Maske treba da nosimo svi, stalno i na otvorenom prostoru, to je isto nova mera –  rekla je dr Darija Kisić Tepavčevič, novinarima nakon sastanka.

*********

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 95 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 42. Uzorkovana je krv kod 62 pacijenta i sačinjena 53 RTG pluća. Takođe, urađena su 53 brza i 22 PCR testa i dijagnostikovana bronhopneumonija kod 17 pacijenata.

*********

U kovid bolnici ZC Vranje hospitalizovano je 29 pacijenata, od kojih je 14 pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 21 pacijent, na kiseoniku devet. Trenutan broj slobodnih postelja je 151.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...