15.4 C
Vranje
sreda, 28 septembra, 2022
NaslovnaVestiCOVID -19Korona napad na lekare i medicinsko osoblje

Korona napad na lekare i medicinsko osoblje

Od kako je od 19. juna uslovno rečeno krenulo naglo povećanje broja obolelih, korona je napala i brojne lekare i medicinsko osoblje.

Prema rečima epidemiologa dr Slađana Stankovića, od tog perioda registrovano je 8 obolelih, među njima pet lekara.

Moguće je da ima još obolelih i da je u toku utvrđivanje, ali ovo su zvanični podaci. Reč je o medicinarima koji rade u Kovid ambulanti, Infektivnom odeljenju, Hitnoj pomoći, Stomatologiji, Školskom dispanzeru, Dijalizi i Hirurgiji- kaže Stanković za VOM.

Lekari i načelnici odeljenja sa kojima smo razgovarali, svesni su rizika svog posle i činjenice da i kovid pacijenti imaju pravo na lečenje, ali su trenutno suočeni sa organizacionim problemima, kako bi pokrili sve smene.

Prema poslednjim podacima od 63 uzoraka, 50 rezultata je stiglo u Zavod za javno zdravlje, od tog broja 17 njih je pozitivno.

Zabranjeno korišćenje i prenošenje teksta, kao i podataka iznetih u tekstu mimo uslova korišćenja navedenih na našem sajtu.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju