28.2 C
Vranje
četvrtak, 11 avgusta, 2022
NaslovnaVestiCOVID -19Korona ne posustaje: 111 novoobolelih Vranjanaca

Korona ne posustaje: 111 novoobolelih Vranjanaca

Podaci zavoda za javno zdravlje u Vranju pokazuju znatno povećan broj novootkrivenih slučajeva korona virusa u Pčinjskom okrugu, gde i ovoga puta po broju zaraženih prednjači Vranje koje već desetak dana ima status žarišta u Srbiji.

U toku jučerašnjeg dana obrađeno je 92 PCR uzoraka od kojih je 10 pozitivno , dok je od 328 antigenskih testova 139 bilo pozitivno.

U Vranju je 111 novih slučajeva, u Vladičinom Hanu 11, isto toliko i u Preševu dok je u Bujanovcu devet. U Surdulici je nešto mirnija epidemiološka situacija beleže se četiri nova slučaja, dok je u Trgovištu tri. U Bosilegradu nema novoobolelih.

Raste i broj pregleda u kovid ambulanti, gde je tokom jučerašnjeg dana obavljeno  275 pregleda, od čega je 125 broj prvih pregleda.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano je 119 pacijenata. Od tog broja 102 su pozitivna na koronavirus. U Surdulici se trenutno leči 52 ljudi, a u predhodna 24 sata zabeležena su i dva smrtna slučaja od posledica korona virusa.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

UMETNIČKA RADIONICA “DEJANOVIĆ”:Prsa u prsa sa svojom umetnošću

Umetnička radionica “Dejanović” je porodična galerija osnovana 2005. godine. U njoj radove izlažu i prodaju porodica umetnika, Jovica, Nataša i Dragan. Otac Jovica Dejanović...

Umesto reke teče kanalizacija

Počelo gašenje požara iz vazduha