2.5 C
Vranje
petak, 3 decembra, 2021
NaslovnaVestiPolitikaSSP: Grad pred bankrotom

SSP: Grad pred bankrotom

Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Vranju, oglasio se danas saopštenjem za javnost u kome upozoravaju da je grad pred bankrotom, te da je Vranje prvi grad u Srbiji gde će biti uvedene privremene mere.
Saopštenje prenosimo u celini:
Grad pred bankrotom. Sa velikim budzetskim deficitom. Sa ogromnim kreditnim zaduženjima. Sa većinom javnih preduzeća, čiji je grad osnivač, koja ne obavljaju svoj posao kako treba ali zato sa hordom radnika na privremeno- povremenim poslovima. Sa pretendentima za direktore javnih preduzeća i ustanova, koji bi direktno iz štale na direktorska mesta. Sa mnogo zaposlenih sa sumnjivim diplomama privatnih fakulteta, po uzoru na Tomislava Nikolića, Nebojšu Stefanovića, Zorana Đorđevića i na hiljade drugih, koji nekada nisu ni smeli da prođu pored opštine a ne da kao sada rade u njoj.
Sa velikim gubitašima, Simpom i Jumkom, koji su na veštačkom disanju i sa radničkim platama manjim od minimalca. Sa penzionerima čija je prosečna penzija u gradu svega 22 000 dinara. Sa komunalnim programom koji ne postoji.
Sa nezavršenim infrastrukturnim investicijama, kojima je odavno probijen rok završetka radova a sa tri puta uvećanim cenama radova od onih ugovorenih. Sa već uništenom obilaznicom oko grada, kod sela Bunuševac, koja nikada nije otvorena za saobraćaj.Sa ugovaračima radova, nadzornim organima i izvođačima radova koji nikada nisu pozvani na odgovornost, ali hoće. Sa najviše zaraženih od korona virusa u zemlji.Ovaj grad nije ni u Africi ni u Bangladešu. Ovo je Vranje, grad u Srbiji, istoj onoj Srbiji koja i pored toga što je nabavila vakcine ima najveći broj zaraženih od Kovida 19 u regionu.
Na današnji dan čak 25 puta više obolelih od Hrvatske i veći broj pozitivnih od tri puta veće Rumunije. U Srbiji, gde bratu predsednice Vlade i njegovoj firmi, skoro sva ministarstva prebacuju milione evra za poslove digitalizacije. Gde generalni sekretar Vlade sa kriminalcima, silom, preuzima i uništava navijačke grupe na Partizanovom jugu, da ne bi uzvikivali parole protiv Aleksandra Vučića. Sa Krušikom, Jovanjicom, Veljom Nevoljom.
Sa pojedinim pripadnicima BIA, VOA, žandarmerije, koji učestvuju u obezbeđenju kriminalaca, daju im logistiku, a kojima zbog toga ne fali dlaka sa glave.
Sa respiratorima, vakcinama i spomenicima čije su cene državna tajna . “ Ne pitajte me za cenu“ A.Vučić. Sa dugovima u milijardama evra, koje ni naši praunuci ne mogu da vrate…
Zato su promene neizbežne. I kao sve promene vlasti do sada, dogodiće se prvo u Beogradu. Zatim će Vranje zbog svega gore navedenog, biti prvi grad u Srbiji u kome će biti uvedene privremene mere i gde će svi oni koji su grad upropaštavali zadnjih 5 godina odgovarati na sudu.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Saša Stojković – Babačko

U ranim jutarnjim satima u niškom Kliničkom centru, nakon kraće bolesti u Nišu u 58. godini preminuo je vlasnik i glavni i odgovorni urednik...

Epidemiološki presek: Manje obolelih, dvoje preminulih

Zdravstveni centar dobio novi savremeni skener