NaslovnaVestiCOVID -19Novo zaključavanje Severne Makedonije

Novo zaključavanje Severne Makedonije

Od sutra 6. aprila do 20. aprila u Severnoj Makedoniji je na snazi novo zaključavanje. Kako je saopštio premijer Zoran Zaev uvodi se policijski čas. On je na konferenciji za novinare rekao da će policijski čas počinjati u 20.00 časova trajati do 05.00 sati ujutru, a da će ugostiteljski objekti biti zatvoreni u naredne dve nedelje,

Zaev je dodao je da su mere donete na zahtev Generalnog koordinacionog kriznog štaba, koji je tražio od vlade da odmah odgovori na pogoršanje situacije jer je treći talas pandemije u Severnoj Makedoniji već počeo da eskalira.

Nove restriktivne mere predviđaju potpunu zabranu rada ugostitelјskih objekata, kao i onih koji pružaju ugostitelјske usluge, hotele, motele, pansione i benzinske pumpe. Oni mogu da pripreme hranu i izvrše narudžbine i isporuke putem Interneta ili putem telefona. Izuzetak su aerodromi u Skoplјu i Ohridu, kao i restorani u hotelima, motelima i hostelima samo za goste koji u njima borave.

Kladionice će raditi samo na šalteru, a kazina, fitnes centri, teretane imaju potpunu zabranu rada. Takođe je zabranjeno održavanje seminara, radionica, kurseva.

U vreme zabrane građani mogu šetati svoje lјubimce do 22 do 23 sata. Stroga zabrana grupisanja više od četiri građana i dalјe ostaje na snazi.

Biće pojačane inspekcije na licu mesta radi sankcionisanja prekršilaca mera.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Svetomir Nikolić – Foto Džimi

Svetomir Nikolić zvani Džimi preminuo je od posledica korona virusa  u  svojoj 60. godini. Nikolić je rođen u Vranju 1961. godine, gde je završio i...