Naslovna Vesti COVID -19 Od 359 uzoraka 129 građana okruga pozitivno na koronavirus

Od 359 uzoraka 129 građana okruga pozitivno na koronavirus

Podaci Zavoda za javno zdravlje u Vranju pokazuju da je od juče obrađenih 359 uzoraka 129 pozitivno na koronavirus. Najveći broj je iz Vranja 112, zatim Preševo gde je registrovano devet novih slučajeva, u Vladičinom Hanu i Bujanovcu registrovano je po tri novoobolela, u Surdulici dva u Trgovištu i Bosilegradu epidemija miruje, pa tako nema novih slučajeva.

Ono što posebno zabrinjava kada su u pitanju statistički podaci je to da je virus potvrđen kod 26 dece uzrasta do 18 godina u Vranju. Po devet učenika je iz osnovnih i srednjih škola i osam je predškolskog uzrasta.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 230 pregleda, od kojih je 107 prvih. Uzorkovana je krv kod 168 pacijenata i sačinjena su 92 RTG pluća. Urađena su 4 PCR i 146 antigenskih testova, od kojih je 99 pozitivno na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 29 pacijenata.

U kovid bolnicama u Vranju hospitalizovano je 113 pacijenata. Od tog broja 97 je pozitivno na koronavirus i isto toliko pacijenata je sa bronhopneumonijom, dok je na kiseoniku 58. Na bolničko lečenje primljena su 3 pacijenta, a otpušteno je 6. Od tog broja jedan je transportovan u Klinički centar Niš. Trenutno je u kovid bolnicama u ovom gradu 47 slobodnih postelja.

U Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Surdulici trenutno je hospitalizovano 46 pacijenata. U predhodna 24 sata bilo je pet prijema i isto toliko otpusta.

Buy Me A Coffee

Popularno

Ubijena Sara Asanović na OMV pumpi u Vranju

Sara Asanović (27) ubijena je večeras u kafiću na OMV pumpi u Vranju. U nju je kako je VOM-u potvrđeno u istražnim organima ispaljeno...

Bivša novinarka iz Vranja uhapšena u Španiji

OVO JE SARIN UBICA: Ako imate bilo kakvu informaciju javite policiji

Ubio se Marjan Stamenković ubica Sare Asanović