1.5 C
Vranje
četvrtak, 2 decembra, 2021
NaslovnaVestiCOVID -19Od 359 uzoraka 129 građana okruga pozitivno na koronavirus

Od 359 uzoraka 129 građana okruga pozitivno na koronavirus

Podaci Zavoda za javno zdravlje u Vranju pokazuju da je od juče obrađenih 359 uzoraka 129 pozitivno na koronavirus. Najveći broj je iz Vranja 112, zatim Preševo gde je registrovano devet novih slučajeva, u Vladičinom Hanu i Bujanovcu registrovano je po tri novoobolela, u Surdulici dva u Trgovištu i Bosilegradu epidemija miruje, pa tako nema novih slučajeva.

Ono što posebno zabrinjava kada su u pitanju statistički podaci je to da je virus potvrđen kod 26 dece uzrasta do 18 godina u Vranju. Po devet učenika je iz osnovnih i srednjih škola i osam je predškolskog uzrasta.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 230 pregleda, od kojih je 107 prvih. Uzorkovana je krv kod 168 pacijenata i sačinjena su 92 RTG pluća. Urađena su 4 PCR i 146 antigenskih testova, od kojih je 99 pozitivno na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 29 pacijenata.

U kovid bolnicama u Vranju hospitalizovano je 113 pacijenata. Od tog broja 97 je pozitivno na koronavirus i isto toliko pacijenata je sa bronhopneumonijom, dok je na kiseoniku 58. Na bolničko lečenje primljena su 3 pacijenta, a otpušteno je 6. Od tog broja jedan je transportovan u Klinički centar Niš. Trenutno je u kovid bolnicama u ovom gradu 47 slobodnih postelja.

U Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Surdulici trenutno je hospitalizovano 46 pacijenata. U predhodna 24 sata bilo je pet prijema i isto toliko otpusta.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Saša Stojković – Babačko

U ranim jutarnjim satima u niškom Kliničkom centru, nakon kraće bolesti u Nišu u 58. godini preminuo je vlasnik i glavni i odgovorni urednik...

Epidemiološki presek: Manje obolelih, dvoje preminulih

Zdravstveni centar dobio novi savremeni skener