NaslovnaVestiCOVID -19SVI SU KRIVI, ALI NIKO KONKRETNO: Traži se strogo poštovanje epidemioloških mera

SVI SU KRIVI, ALI NIKO KONKRETNO: Traži se strogo poštovanje epidemioloških mera

Pompezno najavljivani dolazak specijalnog tima Ministarstva zdravlja koji je trebalo d adođe do zaključka zašto već danima ne pada broj novoobolelih  Vranju, rezultirao je vipesatnim sastankom iza zatvorenih vrata, da bi nakon toga novinarima saopšteno da se mere ne poštuju.

Protivepidemijske mere u Vranju se ne poštuju u potpunosti, u šta smo se uverili nakon obilaska nekoliko trgovinskih i ugostiteljskih objekata u gradu . Lokalna samouprava i nadležne inspekcijske službe preduzimaju mere, ali se one moraju intenzivirati, a građani biti odgovorniji – rekao je  državni sekretar u Ministarstvu zdravlja prof. dr Berislav Vekić, nakon sastanka koji je održan na inicijativu premijerke Srbije Ane Brnabić.

Prof. dr Branislav Tiodorović rekao je da je epidemiološka situacija u Vranju loša i takođe stavio akcenat na poštovanje mera.

Činjenica je da imamo povećanje broja zaraženih i da stepen odgovornosti i discipline treba povećati na još viši nivo. Lokalna samouprava preduzima sve potrebne mere, ali neophodno je i da građani shvate ozbiljnost situacije, kazao je Tiodorović.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković izrazio je zabinutost zbog pogoršanja epidemijske situacije i dodao da će lokalna samouprava u narednom periodu insistirati na poštovanju i strožoj kontroli epidemijskih mera.

Zatim su predstavnici Ministarstva krenuli u obilazak vakcinalnih punktova i kovid  ambulante ATD.

Buy Me A Coffee

1 KOMENTAR

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
anja
anja
Gost
1 month ago

Sto nisu otisli da obidju covid bolnice u Vranju? Mozda se ne bi mnogo uplasili

Last edited 1 month ago by anja

Popularno

IN MEMORIAM: Svetomir Nikolić – Foto Džimi

Svetomir Nikolić zvani Džimi preminuo je od posledica korona virusa  u  svojoj 60. godini. Nikolić je rođen u Vranju 1961. godine, gde je završio i...