NaslovnaMigracijeVirtuelna izložba „Priča o ženi“ autorke Milice Anđelković - Jovanović

Virtuelna izložba „Priča o ženi“ autorke Milice Anđelković – Jovanović

Virtuelna izložba „Priča o ženi“, autorke Milice Anđelković – Jovanović koja prikazuje 33 migrantkinje iz Prihvatnog centra u Vranju sa krunama od cveća, od danas je dostupna onlajn i to na adresi http://www.milosgacanovic.com/pricaozeni/.

Fotografije obuhvaćene ovom izložbom nastale su na radionicama tokom aprila i maja 2020. godine i vanrednog stanja zbog Kovid-19 epidemije.

Prema rečima autorke izložbe, Milice Anđelković Jovanović iz mobilnog tima Međunarodne organizacije za migracije, bio je to beg od stvarnosti za 80 žena i devojčica iz Avganistana, Irana, Iraka i Sirije.

Nije to bilo samo pravljenje venčića, već istinski užitak za sve učesnice, a rezultati se vide na fotografijama. Bio je ovo način da žene i devojčice kreativno provedu vreme u dvorištu Centra, i međusobno se osnaže u periodu dodatne neizvesnosti i izolacije. Kao rezultat, krune od cveća su zajedno sa učesnicama zabeležene na fotografijama, od kojih je njih 33 zajednički izabrano za izložbu –  rekla je ona.

Fotografije su prikaz lepote, snage i nade žena uprkos svim izazovima. Usled pandemije, izložba svoju premijeru ima u virtuelnom formatu. Fotografije su podeljene u tri celine i praćene su pričom.

Ovu seriju radionica i izložbu organizovala je Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije, i to u okviru Podrške EU upravljanju migracijama u Srbiji.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Svetomir Nikolić – Foto Džimi

Svetomir Nikolić zvani Džimi preminuo je od posledica korona virusa  u  svojoj 60. godini. Nikolić je rođen u Vranju 1961. godine, gde je završio i...

Nije teško biti čovek, majku mu