13.1 C
Vranje
sreda, 25 maja, 2022
NaslovnaCOVID -19Velika pobeda male opštineTRGOVIŠTE: Stroga kontrola poštovanja epidemioloških mera

TRGOVIŠTE: Stroga kontrola poštovanja epidemioloških mera

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Trgovište  koja je hino sazvana zbog pogoršane epidemiološke situacije, a u cilјu sprečavanja  širenja zarazne bolesti Kovid – 19 , najavlјena je stroža kontrola poštovanja svih epidemioloških mera, saopštila je Služba za odnose s javnođću ove opštine.

Komandant štaba, predsednica opštine Milјana Stojanović Zlatković apeluje na sve građane  da poštuju sve propisanih mera i naglašava da je najvažnija lična odgovornost svakog pojedinca. Građani opštine Trgovište dužni su da primenjuju posebne mere zaštite stanovništva od zarazne bolesti.

Ovo su naložene mere:

 • Nalaže se JP „Komunalac“ Trgovište da svakodnevno vrši dezinfekciju svih javnih površina na celoj teritoriji opštine Trgovište i Mesnim zajednicama, kao i da se posebna pažnja obrati na  dezinfekciju svih prilaza do javnih ustanova, škola i predškolskih  ustanova.
 • Nalaže se Komunalnom inspektoru opštine Trgovište da strožije vrši kontrolu poštovanja mera nošenja maski kao i svih ostalih mera donetih od strane Republičkog Kriznog štaba Vlade Republike Srbije u  svim ugostitelјskim i maloprodajnim objektima, kao i u svim službama i institucijama na teritoriji opštine Trgovište, kao i poštovanja svih ostalih  preventivnih  mera u cilјu suzbijanja  pandemije izazvane virusom KOVID-19.
 • Nalaže se JP „Komunalac“ Trgovište da svakodnevno vrši dezinfekciju svih prilaza  i asfaltnih površina pri Domu Zdravlјa opštine Trgovište u cilјu
 • Nalaže se svim javnim ustanovama i javnim preduzećima na teritoriji opštine Trgovište da moraju kontrolisati poštovanje preventivnih mera nošenje maski u zatvorenom prostoru, tako da svi zaposleni  u istim i građani (stranke) moraju nositi zaštitne maske. U tu svrhu potrebno je da svaka ustanova i sva javna preduzeća odrede  Kovid redara koji će na ulazu  vršiti merenje telesne  temperature  kao i kontrolu da li zaposleni i stranke pri ulazu nose zaštitnu masku.
 • Nalaže se Saobraćajnom inspektoru opštine Trgovište da u cilјu suzbijanja pandemije izazvane virusom KOVID – 19 vrši svakodnevnu kontrolu poštovanja preventivnih mera  u javnom  saobraćaju.
 • Nalaže se Prosvetnom inspektoru opštine Trgovište da u cilјu suzbijanja pandemije izazvane virusom KOVID – 19  svakodnevno prati stanje  novozaraženih u školama i predškolskoj ustanovi na teritoriji opštine Trgovište  i o tome izveštava Štab za vanredne situacije.
 • Nalaže se predškolskoj ustanovi „Poletarac“ Trgovište da ne dozvolјava ulazak roditelјa prilikom  dovođenja dece u ustanovu, već za tu namenu rasporediti jednog od vaspitača ustanove koji će biti zadužen da svakog radnog dana preuzima decu od roditelјa na ulasku  i  istu vraća roditelјima prilikom odlaska dece iz ove ustanove.
 • Nalaže se predškolskoj ustanovi „Poletarac“ Trgovište da u cilјu preventivne zaštite i borbe sa pandemijom virusa KOVID- 19, vrše merenje telesne temperature svakog deteta pri ulasku, tj. pri preuzimanju deteta od roditelјa, kao i da dezinfikuju sve prostorije i mokri čvor više puta dnevno zbog zaštite dece i svih zaposlenih u ustanovi.
 • Nalaže se direktorima svih škola na teritoriji opštine Trgovište da vrše strogu kontrolu nošenja maski među đacima i profesorima kao i poštovanje svih ostalih mera propisanih od strane Republičkog Kriznog štaba Vlade Republike Srbije.
 • Nalaže se direktoru Doma Zdravlјa Trgovište da odredi lice koje će na dalјe svakodnevno izveštavati Štab za vanredne situacije  o  epidemiološkoj situaciji u našoj opštini.
 • Nalaže se načelniku Opštinske uprave opštine Trgovište da vrši nadzor  i kontrolu nošenja  maski svih zaposlenih u Opštinskoj upravi, ili da odredi lice koje će biti zaduženo za to, kao i da odredi lice koje će celokupno radno vreme vršiti merenje temperature putem Termo kamera, s tim da o  raspoređenom licu ili licima, dostavi kontakt podatke Štabu za vanredne  situacije.
 • Nalaže se svim javnim ustanovama i preduzećima na teritoriji opštine Trgovište da svakodnevno vrše dezinfekciju svih prilaza, radnog prostora, brava kao i da se na ulazu u istim postave dezobarijere (posude sa sunđerom)  za dezinfekciju obuće.
 • Apeluje se na građane opštine Trgovište da se vakcinišu  protiv korona virusa i time zaštite sebe i svoje najbliže, a samim tim doprinesu  sticanju kolektivnog imuniteta u cilјu borbe sa pandemijom izazvanom virusom KOVID-19.
 • Sprovođenje gore navedenih mera, u skaldu sa zakonom utvrđenim ovlašćenjima, obezbeđuju, koordiniraju i nadziru  predsednica opštine preko nadležnih opštinskih službi i Štab za vanredne situacije opštine Trgovište.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Trgovište. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...