13.8 C
Vranje
utorak, 24 maja, 2022
NaslovnaCOVID -19Velika pobeda male opštineZdravstveni radnici u Trgovištu odolevaju pritisku novog talasa pandemije

Zdravstveni radnici u Trgovištu odolevaju pritisku novog talasa pandemije

Sve zdravstvene ustanove u Pčinjskom okrugu imaju problem sa organizacijom rada, s obzirom da je veliki broj medicinara oboleo od koronavirusa, slična je situacija i u opštini Trgovište, ali zahvaljujući razumevanju za sada u Domu zdravlja odolevaju pritisku novog talasa koronavirusa i uspevaju da organizuju posao.

Na nedeljnom nivou po dvoje ili troje radnika mora na bolovanje zbog koronavirusa, ali postoji solidarnost pa se ne odsustvuje duže nego sto je neophodno. Ilustracije radi 3 lekara su prošle nedelje ispala iz stroja ali sada su lekari dobro i vraćaju se na posao – kaže direktor Doma zdravlja u Trgovištu Novica Živanović.

Povećan broj novoobolelih pacijenata belei se u svim opštinama u okrugu, prema podacima Zavoda za javno zdravlje u ponedeljak je registrova 41 oboleli.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Trgovište. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...