24.3 C
Vranje
ponedeljak, 23 maja, 2022
NaslovnaCOVID -19Velika pobeda male opštineZakazana hitna sednica Štaba za vanredne situacije u Trgovištu

Zakazana hitna sednica Štaba za vanredne situacije u Trgovištu

Za danas u devet sati u opštini Trgovište zakazana je hitna sednica lokalnog Štabaza vanredne situacije Miljana Stojanović Zlatković. Ona kaže da nema mesta panici i da ova opšttina poput svih okrugu beleži porast broja obolelih ali da zbog toga neće biti donošene nikakve nove mere, već se samo povećati sanitarni nadzzor i dezinfekcija.

Na spekulacije da se zatvara vrtić „Poletarac“ u ovoj opštini Stanković – Zlatković kaže da najverovatnije neće biti doneta takva odluka.

Tačno je da je troje zaposlenih obolelo, ali ionako trenutno vrtić pohađa osmoro dece i ne vidim zbog čega bi donosili takvu odluku. Ja apelujem na roditelje da pripaze decu i kod kuće, a u vrtiću se maksimalno poštuju mere. Možemo donei preporuku da oni koji za to imaju uslova ne dovode decu u vrtić par dana kaže Miljana Zlatković za VOM.

Obolelih ima i među medicinskim radnicima u Domu zdravlja, ali u jednoj maloj sredini kakva je opština Trgovište gde su ljudi nužno upućeni jedni na druge teško je kontrolisati širenje virusa, naročito varijante za koju se kaže da se do sada širi najbrže.

Iako se beleži rast broja obolelih, jučerašnji podaci vranjkog Zavoda za javno zdravlje pokazuju da se u ovoj opštini beleži skoro najmanji broj novoobolelih. Od ukupno 370 obolelih u Pčinjskom okrugu  svega 16 je iz Trgovišta.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Trgovište. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...