NaslovnaVestiCOVID -19Vranje i Surdulica prednjače po broju obolelih u okrugu

Vranje i Surdulica prednjače po broju obolelih u okrugu

Prema najnovijim rezultatima obrađenih 377 uzoraka u Pčinjskog okruga, Vranje i Surdulica prednjače po broju novozaraženih.

Dr Slađan Stanković epidemiolog vranjskog Zavoda za javno zdravlje kaže za VOM, da je procenat novozaraženih 21,48 procenata i da situacija nije ni malo bezazlena, te fa nema mesta za opuštanje i nepoštovanje mera.

U Vranju su registrovana 52 slučaja, 18 u Surdulici, pet u Bujanovcu i isto toliko u Vladičinom Hanu. U Trgovištu je jedan novooboleli, dok u Bosilegradu i Preševu nema novoregistrovanih slučaja.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 147 pregleda. Od ovog broja 72 su prvi pregledi. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 18 pacijenata.
U kovid bolnicama u Vranju hospitalizovano je 106 pacijenata. Od tog broja 95 je pozitivno na koronavirus, dok se u Surdulici trenutno leči 59 pacijenata.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

Ko to tamo peva na vranjski način