6.9 C
Vranje
četvrtak, 8 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoFilip Đorđević osvojio bronzanu medalju na Evropskoj geografskoj olimpijadi

Filip Đorđević osvojio bronzanu medalju na Evropskoj geografskoj olimpijadi

Učenik prvog razreda Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju, Filip Đorđević uosvojio je bronzanu medalјu na Evropskoj geografskoj olimpijadi.

Olipijada je održana onlajn zbog trenutne situacije. Takmičari su bili podelјeni u dve grupe: juniore i seniore. Filip Đorđević se takmičio kao junior u timu ssa još 4 takmičara iz Beograda sa kojima je bio svakodnevno u kontaktu. Razmenjivali su iskustva i bodrili jedni druge, jer sve to isplatilo, i na kraju su svi dobili medalјu.Filip je imao tu čast  da se odlikuje bronzom i osvojenim 3. mestom.

Takmičenje je bilo na engleskom jeziku  što zahteva dobro poznavanje engleskog jezika. Nјegov mentor  profesorka geografije Vesna  Bogdanović je verovala u njegov uspeh , rad i spremnost.. Nјegov mentor , Vesna Bogdanović prof. geografije kaže  j+se Filip takmičio u konkurenciji  izuzetna 140 učenika iz 16 država. Ekipa juniora je u svojoj konkurenciji u timskom delu  takmičenja  osvojila:  treće mesto  za poster prezentacije i za kulturni performans. Filip je u pojedinačnom takmičenju osvojio  bronzanu medalјu.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru