15.4 C
Vranje
sreda, 28 septembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoGradonačelnik: Stabilan budžet i veliki planovi u narednoj godini

Gradonačelnik: Stabilan budžet i veliki planovi u narednoj godini

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, održao je danas u Gradskoj upravi, konferenciju za novinare na kojoj je pobrojao rezultate iz prošle i najavio nove projekte za predstojeću godinu.

Osnova za sva infrastrukturna ulaganja je povoljna klima u javnim finansijama. U tom smislu, gradsko rukovodstvo je odgovornim upravljanjem, obezbedilo ekonomsku stabilnost, u skladu sa planovima i prioritetima u svom radu.  Uspeli smo da smanjimo javni dug za 600 miliona dinara,  sve prispele obaveze izmirili smo u zakonskom roku i ostvarili suficit u gradskom budžetu – kazao jemilenković.

To je prema njegovim rečima dodatno doprinelo stabilizovanju javnih finansija. Sa druge strane  realizacija  kapitalnih projekata ne bi bila moguća bez konstantne podrške Vlade Republike Srbije.

Naime, tokom prethodne tri godine dobili smo rekordnih 440 miliona dinara za pomoć u budžetu i 330 miliona dinara za investicije, što je nezabeleženo u istoriji Grada”, istakao je gradonačelnik.

Milenković je podsetio novinare da su građani Vranja u 2019. godinu ušli  sa potpuno završenim Hirurškim blokom,  jednim od najznačajnijih projekata u prethodnih nekoliko decenija.

Zahvaljujući sredstvima Evropske unije, Vlade Republike Srbije i lokalne samouprave, građani Vranja, Pčinjskog okruga, ali i Kosovskog Pomoravlja sada imaju savremeno opremljen kompleks koji će omogućiti bolju zdravstvenu zaštitu, a zaposlenima bolje uslove za rad – rekao je Milenković.

On je naglasio i da je počela  i izgradnja stanova za pripadnike službi bezbednosti, a Vranje je prva lokalna samouprava u Srbiji koja je blagovremeno izvršila pripreme za realizaciju ovog projekta.

Očekujem da će ovaj kompleks dobiti prve stanare već krajem februara sledeće godine. Krenula je i izgradnja Regionalnog centra za vanredne situacije kod Radničke ulice, a vrednost radova po tehničkoj dokumentaciji je 500 miliona dinara – kaže gradonačelnik.

Posle sedam godina iščekivanja, Vranjanci su dobili novu zgradu Pozorišta, najmoderniju na Balkanu, vrednu preko 360 miliona dinara, a samom činu otvaranja prisustvovalo je najviše državno rukovodstvo sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Takođe, je gradonačelnik podsetio da  je počela  rekonstrukcija  Gradskog parka. Vrednost prve faze iznosi 43 miliona dinara, od čega je Ministarstvo turizma izdvojilo 30 miliona, a ostatak lokalna samouprava i ovo će biti moderan prostor, sa fontanom, muzičkim paviljonom, uređenim stazama, rasvetom i dečjim igralištem.

Krenuli smo i sa rekonstrukcijom ulice Bore Stankovića, jednom od najvažnijih gradskih saobraćajnica. Vrednost radova iznosi 204 miliona dinara, a planom je predviđena rekonstrukcija u dužini od 710 metara, sa postavljanjem novih vodovodnih, elektro, kablovskih i tele-komunikacionih instalacija. – naglasio je prvi čovek Vranja.

Na kraju je Milenković obećao građanima da neće stati. U sledećoj 2020. godini za asfaltiranje puteva biće izdvojeno oko 100, a za održavanje 50 miliona dinara,  što je duplo više nego u 2019. godini.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju