18.3 C
Vranje
petak, 22 oktobra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoIN MEMORIAM: Dr Zvonimir Đorđević

IN MEMORIAM: Dr Zvonimir Đorđević

Dr Zvonimir Đorđević specijalista interne medicine, subspecijalista gastrohepatoenterologije preminuo je noćas u Nišu od posledica korona virusa.

Čuveni vranjski lekar, koji je dugo bio i na čelu vranjske Bolnice, rođen je 21. septembra  1954. godine u  selu Donjem Žapskom kod Vranja.

Medicinski fakultet završio u Nišu 1980. godine, specijalizaciju iz interne medicine 1994. a subspecijalizaciju iz gastroenterohepatologije 2000. godine.
Prvi subspecijalista iz te oblati u vranjskoj bolnici i prvi na niškom Medicinskom fakultetu.
Najpre, pune četiri godine, radio u Hitnoj pomoći gde je bio i načelnik, a onda je radio kao šef Odseka gastoenterohepatologije Internog odeljenja Bolnice u Vranju od formiranja.

Deset godina bio je  predavač specijalizantima na Medicinskom fakultetu u Nišu. Čest predavač na tribinama Srpskom lekarskog društva i kongresima gastroenterohepatologa i hirurga. Samo u Vranju godišnje je držao  po desetak predavanja.
Učestvovao je gotovo na svim svetskim i evropskim kongresima gastroenterohepatologa.
Objavio 2007. endoskopski atlas: “Endoskopija proksimalnog segmenta gastrointestinalnog trakta”. Knjiga je izazvala veliku pažnju u čitavoj Evropi, s obzirom da ništa slično u to vreme nije bilo objavljeno.

Ostavio je dubok trag u razvoju medicine ovog kraja, poznat kao izuzetan dijagnostičar, strpljiv sa pacijentima, za koje je uvek imao toplu reč. Kažu da je uvek znao da se našali sa svojim pacijentima i najozbiljnije situacije svede na prihvatljive. Prijatelji i kolege pamtiće ga kao nekoga ko je nesebično pomagao ljudima i uvek bio uz svoje prijatelje kada je teško.

Za sobom je ostavio suprugu, sina, ćerku i unuka za koga je bio izuzetno vezan. Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Buy Me A Coffee

Popularno

Tamara Grujić i ekipa njene emisije sređuju dom porodice iz Trgovišta

Poznata TV voditeljka Tamara Grujić i ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“, od nedelje, sedam dana će boraviti u opštini Trgovište u svojoj dobro...