8.3 C
Vranje
petak, 9 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoKnauf Insulation nastavlja da investira u svoje postrojenje više miliona evra

Knauf Insulation nastavlja da investira u svoje postrojenje više miliona evra

Ulaganje u kvalitet

Surdulica, 07. oktobar, 2021. godine – Kompanija Knauf Insulation uspešno je započela novi ciklus investiranja za 2021/22. godinu sa nekoliko osnovnih ciljeva – nastavak ulaganja u održivo poslovanje, poboljšanje kvaliteta života zaposlenih i svih Surduličana i kvalitet proizvodnje kamene mineralne vune.

Podsećamo da je jedna od prvih većih akcija ove godine bila krajem marta kada su se zaposleni udružili kako bi doprineli boljem izgledu grada i učinili ga zelenijim. Kompanija je poklonila opštini Surdulica 300 sadnica različitog drveća, 500 metara žive ograde kao i značajne količine drugog ukrasnog bilja. Kroz ovu akciju pod nazivom „Drvo za Surdulicu“ postavljen je cilj za dalje unapređenje životne sredine u Surdulici.

Početkom leta započeto je i sa uklanjanjem delova stare fabrike FAEOS koja se nalazi unutar placa fabrike Knauf Insulation. Zbog bezbednosne procedure, postepeno su se uklanjali i delovi dimnjaka nekadašnje fabrike. Takođe je izmeštena stara vaga, kao i hidrantska mreža ali je izvršena i reparacija krova na delu upravne zgrade čime se ulaže u poboljšanje energetske efikasnosti objekata.

Za vreme leta i godišnjih odmora, izgrađen je kanal za prikupljanje atmosferske vode koja se prečišćava pre nego što dospe u kanalizaciju tokom padavina ili topljenja snega. Na taj način se odvajaju iz vode eventualni ostaci ulja, benzina ili drugih nečistoća koje se mogu naći u fabričkom krugu. Sva atmosferska voda, pre izlaska iz fabrike prolaziće kroz pet separatora masti i ulja od kojih je jedan već ugrađen. Krajem septembra izgrađen je i temelj za bazen za tehnološku vodu.

Bezbednost zaposlenih u kompaniji je na prvom mestu. U prethodnim godinama se mnogo ulagalo u obrazovanje, treninge i podizanje svesti zaposlenih o tome da „NIŠTA NIJE TOLIKO VAŽNO DA SE NE MOŽE URADITI NA BEZBEDAN NAČIN“. Rezultat brige o svojim zaposlenima i uslovima na radu dokazuje činjenica da se u poslednjih godinu dana nije povredio nijedan radnik u fabrici.

Kompanija Knauf Insulation nastavlja da ulaže u projekte sa ciljem zaštite životne sredine i poboljšanja proizvodnje i rada u samim fabrikama.

Knauf Insulation je jedno od najcenjenijih imena u polju izolacija u svetu i nudi širok spektar izolacionih rešenja koja izlaze u susret rastućim potrebama za energetskom efikasnošću, zaštitom od požara i zvučnom zaštitom u novim i postojećim objektima, komercijalnim i javnim zgradama i industrijskim objektima. Zajedno sa svojim partnerima iz građevinske industrije, akademskog sveta i zvaničnih institucija, Knauf Insulation teži da premosti postojeći jaz između projektovanih energetskih performansi zgrada i njihovih stvarnih performansi. Oko 5.500 zaposlenih radi u preko 40 zemalja sveta, sa 27 proizvodnih pogona koji proizvode kamenu mineralnu vunu, staklenu mineralnu vunu i drvenu vunu za zgradarstvo i industriju.

 

Autor: Tijana Petrović

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana