11 C
Vranje
nedelja, 17 oktobra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoKnauf Insulation nastavlja da investira u svoje postrojenje više miliona evra

Knauf Insulation nastavlja da investira u svoje postrojenje više miliona evra

Ulaganje u kvalitet

Surdulica, 07. oktobar, 2021. godine – Kompanija Knauf Insulation uspešno je započela novi ciklus investiranja za 2021/22. godinu sa nekoliko osnovnih ciljeva – nastavak ulaganja u održivo poslovanje, poboljšanje kvaliteta života zaposlenih i svih Surduličana i kvalitet proizvodnje kamene mineralne vune.

Podsećamo da je jedna od prvih većih akcija ove godine bila krajem marta kada su se zaposleni udružili kako bi doprineli boljem izgledu grada i učinili ga zelenijim. Kompanija je poklonila opštini Surdulica 300 sadnica različitog drveća, 500 metara žive ograde kao i značajne količine drugog ukrasnog bilja. Kroz ovu akciju pod nazivom „Drvo za Surdulicu“ postavljen je cilj za dalje unapređenje životne sredine u Surdulici.

Početkom leta započeto je i sa uklanjanjem delova stare fabrike FAEOS koja se nalazi unutar placa fabrike Knauf Insulation. Zbog bezbednosne procedure, postepeno su se uklanjali i delovi dimnjaka nekadašnje fabrike. Takođe je izmeštena stara vaga, kao i hidrantska mreža ali je izvršena i reparacija krova na delu upravne zgrade čime se ulaže u poboljšanje energetske efikasnosti objekata.

Za vreme leta i godišnjih odmora, izgrađen je kanal za prikupljanje atmosferske vode koja se prečišćava pre nego što dospe u kanalizaciju tokom padavina ili topljenja snega. Na taj način se odvajaju iz vode eventualni ostaci ulja, benzina ili drugih nečistoća koje se mogu naći u fabričkom krugu. Sva atmosferska voda, pre izlaska iz fabrike prolaziće kroz pet separatora masti i ulja od kojih je jedan već ugrađen. Krajem septembra izgrađen je i temelj za bazen za tehnološku vodu.

Bezbednost zaposlenih u kompaniji je na prvom mestu. U prethodnim godinama se mnogo ulagalo u obrazovanje, treninge i podizanje svesti zaposlenih o tome da „NIŠTA NIJE TOLIKO VAŽNO DA SE NE MOŽE URADITI NA BEZBEDAN NAČIN“. Rezultat brige o svojim zaposlenima i uslovima na radu dokazuje činjenica da se u poslednjih godinu dana nije povredio nijedan radnik u fabrici.

Kompanija Knauf Insulation nastavlja da ulaže u projekte sa ciljem zaštite životne sredine i poboljšanja proizvodnje i rada u samim fabrikama.

Knauf Insulation je jedno od najcenjenijih imena u polju izolacija u svetu i nudi širok spektar izolacionih rešenja koja izlaze u susret rastućim potrebama za energetskom efikasnošću, zaštitom od požara i zvučnom zaštitom u novim i postojećim objektima, komercijalnim i javnim zgradama i industrijskim objektima. Zajedno sa svojim partnerima iz građevinske industrije, akademskog sveta i zvaničnih institucija, Knauf Insulation teži da premosti postojeći jaz između projektovanih energetskih performansi zgrada i njihovih stvarnih performansi. Oko 5.500 zaposlenih radi u preko 40 zemalja sveta, sa 27 proizvodnih pogona koji proizvode kamenu mineralnu vunu, staklenu mineralnu vunu i drvenu vunu za zgradarstvo i industriju.

Buy Me A Coffee

Popularno

Provera antitela uz uput od izabranog lekara

Svi zainteresovani građani od danas 13. oktobra mogu besplatno proveriti nivo antitela, bez obzira da li su bili zaraženi ili ne virusom Covidom 19. Testiranje...

Izdaje se lokal u Vranju

Od 1. novembra građanima još po 30 evra pomoći