11 C
Vranje
nedelja, 17 oktobra, 2021
NaslovnaVestiKulturaIzložba dve autorke "Susret u Vranju"

Izložba dve autorke „Susret u Vranju“

U petak 08. oktobra, sa početkom u 19 časova, u Galeriji Narodnog univerziteta, biće otvorena izložba radova Dragana R.Todorovića i Irene Lazić pod nazivom „Susret u Vranju“.

Slike Dragana R.Todorovića, sa svojim smelim kolorističkim sudarima, energetskim nabojem, svetlosnim potencijalom, nedvosmisleno ukazuju na višedimenzionalnost i metafizičku prirodu svetova, koji su u središtu pažnje umetnika. Dragan R.Todorović rođen je 1956. godine u Ogoštu, Srbija. Doktorirao je na Departmanu za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Procesi koji se tu dešavaju su sada deo likovnog istraživanja umetnika. Njegova dela do sada su prikazana na preko osamdeset grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu i dvanaest samostalnih izložbi. Autor je dobitnik pet nagrada.

Irena Lazić rođena je 1974. godine u Trgovištu. Završila je Medicinski fakultet u Kragujevcu,  i specijalizaciju iz oblasti Socijalne medicine na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Likovno stvaralaštvo započela je 1998. godine.Imala je 16 samostalnih i 36 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Postavku će ljubitelji likovne umetnosti moći da pogledaju do 28. oktobra.

Buy Me A Coffee

Popularno

Provera antitela uz uput od izabranog lekara

Svi zainteresovani građani od danas 13. oktobra mogu besplatno proveriti nivo antitela, bez obzira da li su bili zaraženi ili ne virusom Covidom 19. Testiranje...

Izdaje se lokal u Vranju

Od 1. novembra građanima još po 30 evra pomoći