25.4 C
Vranje
utorak, 17 maja, 2022
NaslovnaVestiKulturaIzložba dve autorke "Susret u Vranju"

Izložba dve autorke „Susret u Vranju“

U petak 08. oktobra, sa početkom u 19 časova, u Galeriji Narodnog univerziteta, biće otvorena izložba radova Dragana R.Todorovića i Irene Lazić pod nazivom „Susret u Vranju“.

Slike Dragana R.Todorovića, sa svojim smelim kolorističkim sudarima, energetskim nabojem, svetlosnim potencijalom, nedvosmisleno ukazuju na višedimenzionalnost i metafizičku prirodu svetova, koji su u središtu pažnje umetnika. Dragan R.Todorović rođen je 1956. godine u Ogoštu, Srbija. Doktorirao je na Departmanu za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Procesi koji se tu dešavaju su sada deo likovnog istraživanja umetnika. Njegova dela do sada su prikazana na preko osamdeset grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu i dvanaest samostalnih izložbi. Autor je dobitnik pet nagrada.

Irena Lazić rođena je 1974. godine u Trgovištu. Završila je Medicinski fakultet u Kragujevcu,  i specijalizaciju iz oblasti Socijalne medicine na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Likovno stvaralaštvo započela je 1998. godine.Imala je 16 samostalnih i 36 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Postavku će ljubitelji likovne umetnosti moći da pogledaju do 28. oktobra.

Buy Me A Coffee

Popularno

Novinar VOM – a Bratislav Čukić osvojio prvu nagradu na...

Bratislav Čukić novinar - saradnik našeg portala osvojio je po odluci žirija prvu nagradu na novinarskom konkursu „Za bolji svet“ koji je pokrenula kompanija...

Pronađen leš na pruzi u mestu Đelinci