17.8 C
Vranje
četvrtak, 30 juna, 2022
NaslovnaVestiDruštvo"Lazareva kocka" igračka koju su osmislili mladi roditelji iz Vranja

„Lazareva kocka“ igračka koju su osmislili mladi roditelji iz Vranja

„Lazareva kocka“ je neobična i jedinstvena ručno rađena edukativna igračka, na našem trđžištu. Osmislili su je i izrađuju mladi Vranjanci Bojan i Dušica Ristić, koji su od želje da naprave svom sinu Lazaru neobičnu igračku uspeli da dođu do toga da zahvaljujući ovoj kocki uspevaju da dopune kućni budžet i obraduju decu širom Srbije.

Na početku razgovora oni u prvi plan ističu da je  zanimlјivo da su ovu senzomotornu kocku  jako lepo prihvatili lekari koji rade sa slepom i slabovidom decom.

Reč je o senzomotornim kockicama za decu uzrasta od jedne do tri godina. Služe za igru, učenje predmeta i unapređivanje motorike prstiju i šake. Kocka je od drveta sa raznim predmetima zakačenim na svaku stranu – pojašnjava Bojan.

Bojan kaže da se posebno brinulo o bezbednosti dece i njihovoj prirodnoj radoznalosti pa je ovu kocku gotovo nemoguće pokvariti.Predmeti su zašraflјeni 95% , a baš mali deo je zaleplјen tako da je izuzetno bezbedna za upotrebu.

Ceo proces  proizvodnje je ustvari  ručna izrada i za jednu kocku od početka do pakovanja treba par sati. Za sada putem društvenih mreža plasiramo proizvod, sigurno bi moglo biti i bolje, ali svaka fotografija zadpvoljne mušterije nam je reper da smo napravili sklad između cene i kvaliteta proizvoda – kažu Ristići za VOM.

Prozvode iz kućne radionice Ristić možete pogledati na Facebook stranici i Instagram profilu. 

 

Buy Me A Coffee

Popularno

NESTALA ŽENA IZ OKOLINE TRGOVIŠTA: Policija i tužilaštvo rade na slučaju,...

Mlađa žena (identitet poznat redakciji) nestala je 22. juna, napustivši svoj dom 22. juna, da bi njen suprug slučaj policiji prijavio 23. On je...