NaslovnaVestiDruštvoNa današnji dan Vranje ostalo bez zgrade pozorišta

Na današnji dan Vranje ostalo bez zgrade pozorišta

Na današnji dan 2012. godine, Vranje je ostalo bez zgrade pozorišta Bora Stanković, koja je stradala u podmetnutom požaru u susednoj diskoteci. Šest godina kasnije, nakon gomile problema koje prate obnovu, građevinski radovi su u drugoj fazi.

Prilikom nedavne posete Tihomira Arsića, državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja, organizovan je i obilazak radova na rekonstrukciji pozorišta „Bora Stanković“. Tom prilikom, gradonačelnik Slobodan Milenković govorio je  o dinamici radova u pozorištu.

U toku je druga faza građevinskih radova, koja se odvija po planu i trebalo bi da budezavršena u septembru. Nakon toga, počinje treća faza, odnosno radovi na opremanju pozorišta, a upravo zatvaranje finansijske konstrukcije za završne radove je bila tema sastanka sa gospodinom Arsićem, izjavio je tada Milenković.

Zgrada vranjskog pozorišta predstavljala je stecište brojnih kulturnih zbivanja u gradu. Nakon požara u njoj, teatar nastavlja sa radom na alternativnim scenama Doma vojske i Omladinskog kulturnog centra. Iako u teškim uslovima za rad, teatarski duh i dalje živi i glumci sa puno entuzijazma nižu brojne uspehe. Jedan od poslednjih je izvođenje predstave „Tri sestre“ u ruskom gradu Omsk.

Ovdašnja javnost i publika, sa žaljenjem prati situaciju oko dugogodišnje obnove teatra. U velikoj akciji koja je započela neposredno nakon požara prikupljeno je puno novca za obnovu zgrade.

Zgradu stradalu u požaru jula 2012. godine, izgradio vranjanski trgovac Janča Jovanović, 1892. godine

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...