13.7 C
Vranje
petak, 7 oktobra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoNa današnji dan Vranje ostalo bez zgrade pozorišta

Na današnji dan Vranje ostalo bez zgrade pozorišta

Na današnji dan 2012. godine, Vranje je ostalo bez zgrade pozorišta Bora Stanković, koja je stradala u podmetnutom požaru u susednoj diskoteci. Šest godina kasnije, nakon gomile problema koje prate obnovu, građevinski radovi su u drugoj fazi.

Prilikom nedavne posete Tihomira Arsića, državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja, organizovan je i obilazak radova na rekonstrukciji pozorišta „Bora Stanković“. Tom prilikom, gradonačelnik Slobodan Milenković govorio je  o dinamici radova u pozorištu.

U toku je druga faza građevinskih radova, koja se odvija po planu i trebalo bi da budezavršena u septembru. Nakon toga, počinje treća faza, odnosno radovi na opremanju pozorišta, a upravo zatvaranje finansijske konstrukcije za završne radove je bila tema sastanka sa gospodinom Arsićem, izjavio je tada Milenković.

Zgrada vranjskog pozorišta predstavljala je stecište brojnih kulturnih zbivanja u gradu. Nakon požara u njoj, teatar nastavlja sa radom na alternativnim scenama Doma vojske i Omladinskog kulturnog centra. Iako u teškim uslovima za rad, teatarski duh i dalje živi i glumci sa puno entuzijazma nižu brojne uspehe. Jedan od poslednjih je izvođenje predstave „Tri sestre“ u ruskom gradu Omsk.

Ovdašnja javnost i publika, sa žaljenjem prati situaciju oko dugogodišnje obnove teatra. U velikoj akciji koja je započela neposredno nakon požara prikupljeno je puno novca za obnovu zgrade.

Zgradu stradalu u požaru jula 2012. godine, izgradio vranjanski trgovac Janča Jovanović, 1892. godine

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Mladić iz Vranja oduzeo sebi život

IN MEMORIAM: Zoran Ljubisavljević