NaslovnaVestiDruštvoNovi investitor umesto Geoxa ili pogon Teklasa?

Novi investitor umesto Geoxa ili pogon Teklasa?

Dve zvaničnice države Srbije u poslednjih par dana odgovarajuči na pitanja novinara o spekulacijama da fabrika Geox seli proizvodnju iz Vranja u neku drugu zemlju, obećale su ljudima da neće ostati bez posla, te da će se država za njih pobrinuti.

Najpre je to uradila ministarka Zorana Mihajlović, a danas i premijerka Srbije Ana Brnabić.

U ovom trenutku, ne mogu reći da će Geoks otići 100%, a ukoliko i do toga dođe država će dovesti druge investitore, koji će preuzeti radnike i koji će imati veća primanja. Dakle, svi zaposleni će nastaviti da rade – rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić tokom posete Vranju.

I jedna i druga su obećale da će ljudi imati priliku da rade, s tim što premijerka nije mogla da precizira da li će to biti neki novi investitor ili proširenje nekih drugih pogona.

Ovo se najverovatnije odnosi na nezvanične najave da će kompanija Teklas koja uspešno posluje u Vladičinom Hanu otvoriti proizvodni pogon u Vranju, ali za sada nema zvaničnih potvrda ni ove informacije.

 

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dušan Popović  (1928 – 2021)

Dugogodišnji radnik Biblioteke „Bora Stanković“, knjižničar i upravnik, Dušan Popović,  preminuo je  juče u Vranju, posle kraće bolesti u svojoj 93. godini. Kao bibliotečki radnik...

Snimao kuću bivšeg policijskog inspektora

IN MEMORIAM: Dragan Stojanović