10.3 C
Vranje
ponedeljak, 5 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoObeležavanje 110. godišnjice Kumanovske bitke

Obeležavanje 110. godišnjice Kumanovske bitke

Vlada Republike Srbije i Odbor Vlade Republike Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije i Ambasada Republike Srbije u Republici Severnoj Makedoniji 23. oktobra 2022. godine u 12 časova na Spomen kompleksu Zebrnjak kod Kumanova obeležiće 110. godišnjicu Kumanovske bitke.

U ime Vlade Republike Srbije državnu delegaciju će predvoditi prof. dr Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošalјavanje, boračka i socijalna pitanja, koja će položiti lovorov venac i odati počast nastradalim vojnicima.

Nosilac programskih aktivnosti je Grad Vranje u saradnji sa Ministarstvom za rad, boračka i socijalna pitanja, a pod pokroviteljstvom predsednika RS Aleksandra Vučića. U programu svečanosti nastupiće glumci Pozorišta ,,Bora Stanković“ iz Vranja, grupa ,,Izvor’’, Hor Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac’’ ,kao i majstor trube Stefan Mladenović, dok će parastos poginulim srpskim vojnicima u Kumanovskoj bici služiti episkopi i sveštenstvo SPC, dogovoreno je na Organizacionom odboru za obeležavanje ove značajne godišnjice.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

Oduzeta veća količina rezanog duvana

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru