8.3 C
Vranje
petak, 9 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoOnkološki konzilijumi ponovo u Vranju

Onkološki konzilijumi ponovo u Vranju

Onkološki pacijenti iz Pčinjskog i Kosovskog pomoravlјa neće više morati da putuju na konzilijum i terapije u Niš. Sada će na osnovu danas potpisanih sporazuma o saradnji  lekari iz Niša jednom nedeljno održavati  konzilijume u  Vranju.

Detalji ovako organizovanih pregleda precizirani su u sporazumu između Kliničko bolničkog centra Niš i Zdravstvenih centara Vranje i Gnjilane koji su danas u prisustvu gradonačelnika Slobodana Milenkovića, direktora Kliničko bolničkog centra Niš, prof. dr Zorana Radovanovića, direktorka Zdravstvenog centra Vranje dr Ljilјane Antić i direktor Zdravstvenog centra Gnjilane Zorana Perića.

Ovaj problem smo rešili na zadovolјstvo svih i pacijenata i osiguranika iz Pčinjskog okruga i iz Kosovsko pomoravskog. Konsusltanti iz Niša će dolaziti u Vranje, vršiti preglede, a ovde će pacijenti dobijati i terapije – rekao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Konzilijumi će se održavati jednom nedelјno. Prema rečimadr Zorana Radovanovića najpre  za dojku, zatim za gastro, ginekološki, mešoviti i peti u mesecu plućni konzilijum.

Do kraja godine svake nedelјe će ovde biti ekipa lekara. Naši onkolozi će jednom nedeljno ordinirati u Vranju, gde će primati pacijente iz Vranja i Kosovsko-pomoravskog okruga. kaže direktor Kliničko bolničkog centra Niš, prof. dr Zoran Radovanović.

Prema rečima dr Ljiljane Antić direktorke Zdravstvenog centra sa konzilijumima će se krenuti već sledeće nedelje i pacijenti će sve terapije, osim radiološke, dobijati u vranjskoj dnevnoj bolnici.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana