16 C
Vranje
nedelja, 26 juna, 2022
NaslovnaVestiDruštvoOnkološki konzilijumi ponovo u Vranju

Onkološki konzilijumi ponovo u Vranju

Onkološki pacijenti iz Pčinjskog i Kosovskog pomoravlјa neće više morati da putuju na konzilijum i terapije u Niš. Sada će na osnovu danas potpisanih sporazuma o saradnji  lekari iz Niša jednom nedeljno održavati  konzilijume u  Vranju.

Detalji ovako organizovanih pregleda precizirani su u sporazumu između Kliničko bolničkog centra Niš i Zdravstvenih centara Vranje i Gnjilane koji su danas u prisustvu gradonačelnika Slobodana Milenkovića, direktora Kliničko bolničkog centra Niš, prof. dr Zorana Radovanovića, direktorka Zdravstvenog centra Vranje dr Ljilјane Antić i direktor Zdravstvenog centra Gnjilane Zorana Perića.

Ovaj problem smo rešili na zadovolјstvo svih i pacijenata i osiguranika iz Pčinjskog okruga i iz Kosovsko pomoravskog. Konsusltanti iz Niša će dolaziti u Vranje, vršiti preglede, a ovde će pacijenti dobijati i terapije – rekao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Konzilijumi će se održavati jednom nedelјno. Prema rečimadr Zorana Radovanovića najpre  za dojku, zatim za gastro, ginekološki, mešoviti i peti u mesecu plućni konzilijum.

Do kraja godine svake nedelјe će ovde biti ekipa lekara. Naši onkolozi će jednom nedeljno ordinirati u Vranju, gde će primati pacijente iz Vranja i Kosovsko-pomoravskog okruga. kaže direktor Kliničko bolničkog centra Niš, prof. dr Zoran Radovanović.

Prema rečima dr Ljiljane Antić direktorke Zdravstvenog centra sa konzilijumima će se krenuti već sledeće nedelje i pacijenti će sve terapije, osim radiološke, dobijati u vranjskoj dnevnoj bolnici.

Buy Me A Coffee

Popularno

Jeleni iz Surdulice hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Jelena Vukojević je rođena 1985. godine  u Surdulici gde je do punlestva živela  u selu Leskova Bara. Udata je u Beogradu i majka dvoje...

Pionirke ŽFK Dinamo četiri dana u Beču