10.4 C
Vranje
subota, 23 oktobra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoOSAM GODINA BEZ NEMANJE: Uspomena satkana od humanosti

OSAM GODINA BEZ NEMANJE: Uspomena satkana od humanosti

Pre osam godina, na današnji dan, Vranje je potresla vest da je iznenada preminuo maturant Medicinske škole Nemanja Kocić. Tragedija koja je zadesila porodicu Kocić pretočila se u humanu misiju, kojom se čuva uspomena na Nemanju, ali i pomaže drugima.

Juče je u Medicinskoj školi „Dr. Izabel Emsli Haton“ prvog dana, sada već čuvene akcije koju organizuje humanitarno udruženje „Koce zauvek“ prikupljeno čak 200 jedinica krvi. Dobrovoljni davaoci krvi su strpljivo stajali u red i čekali da svojim doprinosom pomognu najmasovniju akciju prikupljanja najdragocenije tečnosti u ovom kraju.

Danas će od deset časova akcija biti nastavljena i svi koji žele mogu dati krv sve do 16 sati.

Akciju su i ove godine podržali članovi porodice Kočić, pripadnici Vojske, Policije, učenici i zaposleni u školi, ali i veliki broj građana Vranja i Pčinskog okruga. Prikupljanje krvi se sprovodi u saradnji  sa Crvenim krstom Vranje i Zavodom za transfuziju krvi Niš.

Buy Me A Coffee

Popularno

Tamara Grujić i ekipa njene emisije sređuju dom porodice iz Trgovišta

Poznata TV voditeljka Tamara Grujić i ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“, od nedelje, sedam dana će boraviti u opštini Trgovište u svojoj dobro...