13.8 C
Vranje
utorak, 24 maja, 2022
NaslovnaVestiDruštvoPonovo radi skener

Ponovo radi skener

Nakon četiri i po meseca ponovo radi skener u Službi Radiologije vranjskog Zdravstvenog centra, potvrdio je za VOM načelnik dr Nebojša Milosavljević.

Mogu reći da je obzirom na zakonsku proceduru „rendgenska cev“, koja je bila u kvaru brzo nabavljena. Mi zaista nemamo praksu formiranja listi zakazivanja i u tom pogledu smo među najboljim zdravstvenim ustanovama u Srbiji – kaže dr Milosavljević.

U predhodnom periodu hitni pacijenti su pregledani u Surdulici, a oni koji nisu obavili preglede imaće prednost prilikom zakazivanja. Ipak, ne očekuju se veće gužve zbog načina organizacije posla u ovoj službi.

Neka predviđena norma za broj obavljenih pregleda je 12 pregleda na skeneru u toku dana. Međutim ta brojka se u Vranju kreće od 15 do 20, kako pacijenti ne bi čekali i po nekoliko meseci što je praksa u drugim Zdravstvenim ustanovama, ali i zbog činjenice da se pacijenti iz Kosovsko – pomoravskog okruga upućuju na pregled u vranjsku Bolnicu.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...