15.4 C
Vranje
sreda, 28 septembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoU Neradovcu održane tribine o bezbednosti u saobraćaju

U Neradovcu održane tribine o bezbednosti u saobraćaju

Savet za bezbednost saobraćaja grada Vranja i udruženje Aktivisti iz komšiluka organizovali su u sredu 20. jula dve tribine o bezbednosti u sabraćaju, u saradnji sa republičkom Agencijom za bezbednost saobraćaja.

Prva tribina održana je na sportskom terenu u Neradovcu od 10 sati  i bila je namenjena deci uzrasta od 6 do 12 godina. Mališani su imali priliku da na postavljenom poligonu nauče osnovna pravila o bezbednom učešću u saobraćaju koja će im pomoći da se bezbednije i odgovornije ponašaju u saobraćaju. Čak 36 mališana uzeo je učešće u ovoj edukativnoj tribini.

U Večernjim satima održana je tribina za traktoriste u sali Mesne zajednice  Neradovac, na kojoj su meštani Neradovca, ali i okolnih sela kroz edukativne video materijale saznali šta su najčešći uzroci saobraćajnih nesreća u kojima su učestvovala poljoprivredna vozila.

Informacije dobijene na tribini omogućiće im da bezbedno učestvuju u saobraćaju dok koriste svoje poljoprivredne mašine. Svim prisutnima podeljene su rotacije koje će njihove priključne mašine učiniti vidljivijim u saobraćaju što će povećati ukupnu bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

“Cilj ovih edukativnih tribina bio je da meštanima Neradovca, najmlađima i vozačima traktora, koji predstavljaju najugroženije kategorije učesnika u saobraćaju utičemo na povećanje bezbednosti dok obavljaju svoje svakodnevne aktivnosti. Ova aktivnosti za naše Udruženje je deo projekta “Bezbedno naselje – bezbedna omladina” koji realizujemo poslednjih 6 meseci uz finansijsku podršku Evropske unije” – kaže Uroš Ilić, predsednik udruženja Aktivisti iz komšiluka.

Ivica Ristić iz Saveta za bezbednost saobraćaja naglasio je da je na ovaj način ljudima omogućeno  da od stručnih lica nauče najvažnija pravila za bezbedno učešće u saobraćaju.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju