-10.7 C
Vranje
subota, 22 januara, 2022
NaslovnaVestiDruštvoVOM SAZNAJE: I ove godine umesto dočeka pare na račun za lečenje...

VOM SAZNAJE: I ove godine umesto dočeka pare na račun za lečenje bolesne dece

Dočeka Nove godine na javnom prostoru neće biti. Razloga je više, ali je ključni taj što svakako epidemiološka situacija u svetlu dolaska novog soja korona virusa  neće dozvoliti okupljanja, ali i brojni smrtni slučajevi koji su zadesili građane Vranja kako kažu naši sagovornici svakako nisu povod za slavlje.

Ipak, tradicionalno novac iz budžeta koji je planiran u ove namene biće uplaćen na jedinstven namenski račun za lečenje dece obolele od maligniteta i drugih teških bolesti.

Ovo je postala praksa od 2016. godine. Ovu odluku nismo definisali, ali sam siguran da neće biti odstupanja od minimalne sume od 5 miliona dinara – kaže član gradskog veća zadužen za zdravstvo – kaže dr Stajić.

Prema njegovim rečima gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković uvek je podržavao ovu inicijativu i oni i ovoga puta pozivaju sve privrednike, pojedince i dobre ljude da uplate novac na ovaj račun kako bi pomogli lečenje dece i mladih.

Ja bih pohvalio inicijativu Ženskog solidarnog fronta, koja je nakon akcije podrške deci koja su ostala bez roditelja u periodu pandemije uplatila i određen iznos na ovaj račun – kaže dr Stajić.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Dušan Spasić

Čuveni hirurg iz Surdulice dr Dušan Spasić, koji je živeo i radio u Beogradu  preminuo je u svojoj 64.godini života. Rođen je 28. januara...

IN MEMORIAM: Branimir Bane Nedeljković

Zgažene ovce kod sela Pavlovac

IN MEMORIAM: Vladimir – Vlada Ranđelović