10.4 C
Vranje
subota, 23 oktobra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoVranje, Bujanovac i Lebane dobijaju "kućice solidarnosti"

Vranje, Bujanovac i Lebane dobijaju „kućice solidarnosti“

Građanske inicijative, u saradnji sa mladima i rukovodstvom Vranja, Bujanovca i Lebana, 24. i  25. maja postaviće tri „Kućice solidarnosti“ u koje će svako ko ima i želi moći da ostavi neki prehrambeni proizvod, a da svako kome je hrana potrebna, iz kućice uzme ono što mu treba.

Kućice će biti otvorene  24. maja u Lebanu  ispred Centra za socijalni rad, istog dana u Bujanovcu u Gradskom parku i 25. maja  u dvorištu Doma učenika srednjih škola u Vranju.

Hrana koja se stavlja u kućice mora da bude pakovana sa tačno naznačenim datumom isteka roka.Vranje, Lebane i Bujanovac dobijaju „Kućice solidarnosti“ po ugledu na neke zemlje koje naovaj način pokušavaju da pomognu svojim građanima koji često nemaju mogućnost da sebi i svojim porodicama obezbede hranu, kao jednu od najosnovnijih potreba za život. Kućice su izradili stolari iz radionice „Kutak art“ iz Vranja, a farbali su ih mladi iz sva tri mesta – prepoznaćete ih po žutoj boji.

Buy Me A Coffee

Popularno

Tamara Grujić i ekipa njene emisije sređuju dom porodice iz Trgovišta

Poznata TV voditeljka Tamara Grujić i ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“, od nedelje, sedam dana će boraviti u opštini Trgovište u svojoj dobro...