15.4 C
Vranje
utorak, 27 septembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoVranjska reka poplavila kuće i ugrozila mostove

Vranjska reka poplavila kuće i ugrozila mostove

Nakon obilnih padavina, danas popodne, Vranjska reka je nabujala i nanela štetu domaćinstvima u gornjem delu grada. Najgora je situacija u Niškoj ulici, gde je most zatvoren za saobraćaj, a porodična kuća koja se nalazi pored samog mosta pretrpela je najveću štetu.

Nevreme u Vranju.Niška ulica

VOM 发布于 2018年8月2日周四

Meštani ovod dela grada, kažu da im je najpre pritekla u pomoć policija, koja je zatvorila most, dok su na dolazak drugih službi čekali više od sat vremena.

Situacija nije bezazlena ni  kod takozvane „Krstate džamije“, a meštani ovog kraja zabrinuti su i za istorijski spomenik Beli most.

Mnogo je zabrinutih građana na ulici, svi gledaju u nabujalu reku, a dodatni problem je i što kiša i dalje pada.

Mnogi su negodovali što je pomoć kasnila i što su se nadležne ekipe predvođene pomoćnikom gradonačelnika Vranja Aleksandrom Tomićem i direktorom gradskog Vodovoda Goranom Đorđevićem, tek nakon sat vremena bile u Niškoj ulici, gde je situacija najteža.

Tri lokacije u gradu su bile ugrožene, ovde je svakako najteže. Zakazali smo sednicu Štaba za vanredne situacije. Ekipe su na terenu i radimo sve što je potrebno kako bi šteta bila sanirana u što kraćem roku – rekao je za VOM Aleksandar Tomić, pomoćnik gradonačelnika za vanredne situacije.

Sednica Štaba za vanredne situacije je počela u 16 sati. Očekuje se da po završetku bude saopšteno koje su mere preduzete.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

U subotu 10.septembra, od 21 sat u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u Vranju, biće održan rock festival ,,Downhill", koji organizuju Grad Vranje i...
vencanje-mlada-mladozenja

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji