NaslovnaVestiDruštvoNajveći vodostaj Vranjske reke u poslednjih nekoliko decenija

Najveći vodostaj Vranjske reke u poslednjih nekoliko decenija

Sve gradske službe su izašle na teren nakon današnjeg nevremena. Prema prvim informacijama, radi se o najvećem vodostaju Vranjske reke u poslednjih nekoliko decenija, saopšteno je nakon održane sednice Štaba za vanredne situacije u Vranju, kojom je presedavao Nenad Antić, zamenik gradonačelnika.

Na sednici su razmatrani izveštaji sa terena, nakon nezapamćenih padavina koje su izazvale izlivanje Vranjske reke na više mesta duž njenog korita.

Najveća oštećenja Vranjska reka je nanela na toku iznad Belog mosta, u Crnogorskoj ulici, kod „Amama“, Bujkovskog mosta, Mačkine česme i u donjem delu grada, u ulici Marije Kiri. U Poljanici, u prekidu je bio put prema Vlasu, a ponovo su bujični potoci napravili štetu na imanjima u više sela ovog kraja. Štab za vanredne situacije formirao je interventnu ekipu koja će pratiti tok Vranjske reke u narednih 12 sati, ekipu koja će pratiti stanje najugroženijih mostova, kao i tim koji će obići obići poplavljena domaćinstva i razgovarati sa sugrađanima.

U narednih nekoliko sati, prioritet će biti rasterećenje korita od nanosa kako bi se obezbedio nesmetan protok vode i mehanizacija Vodovoda upravo radi na čišćenju.

Iz Štaba za vanredne situacije apelovali su na građane da se ponašaju odgovorno, da se ne približavaju obali i mostovima za vreme bujičnog talasa jer su na taj način ugroženi njihovi životi.

Buy Me A Coffee

Popularno

NESTALA ŽENA IZ OKOLINE TRGOVIŠTA: Policija i tužilaštvo rade na slučaju,...

Mlađa žena (identitet poznat redakciji) nestala je 22. juna, napustivši svoj dom 22. juna, da bi njen suprug slučaj policiji prijavio 23. On je...