9.1 C
Vranje
sreda, 7 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoZahtev za roditeljski dodatak podnosi se u Zdravstvenom centru

Zahtev za roditeljski dodatak podnosi se u Zdravstvenom centru

Od utorka 4. decembra u Zdravstvenom centru Vranje moći će da se podnese zahtev za ostvarivanje prava na roditelјski dodatak u okviru jedinstvenog upravnog mesta „eBEBA“ .

PR Zdravstvenog centra Beba Kanački kaže za VOM da će na ovom mestu prava na roditelјski dodatak moći da ostvare sve majke sa prebivalištem u Bosilegradu, Vladičinom Hanu, Vranju, Surdulici i Trgovištu.

Jedan od prioriteta Vlade je optimizacija svih administrativnih procedura u vezi sa životnim događajem  rođenjem deteta.

U tom smislu, Ministarstvo zdravlјa, u koordinaciji sa drugim organima državne uprave i organizacijama, preduzelo je aktivnosti koje su usmerene na realizaciju projekta „Dobra uprava – brza usluga za roditelјe i bebu“ – kaže Kanački.

Podsećamo da se od aprila 2016. godine u Srbiji primenjuje  novi sistem upravnih postupaka vezanih za rođenje deteta. Suština promena je u tome da roditelјi mogu da odrede lično ime deteta, prijave prebivalište deteta i prijave dete u zdravstveno osiguranje za vreme boravka u zdravstvenoj ustanovi, a bez odlaska kod matičara upisaće se i državlјanstvo deteta.

U Zdravstvenom centru Vranje usluga elektronske prijave novorođenčeta uspešno se realizuje od 10. jula 2016. godine. Do sada je na ovaj način prijavljeno 3 655 beba, dok u Republici Srbiji broj elektronski prijavlјenih beba iznosi 137 291 – kaže Kanački koja radi na ovim poslovima.

Od sada će procedura biti jednostavnija i kada je u pitanju roditeljski dodatak.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana