-5.5 C
Vranje
subota, 22 januara, 2022
NaslovnaVestiDruštvoZgrada Stare Hirurgije u novom ruhu

Zgrada Stare Hirurgije u novom ruhu

Zgrada stare Hirurgije koja je do skora bila kovid bolnica kompletno je okrečena, dezinfikovana i očišćena. Kako je za VOM rekla pomoćnica direktora Zdravstvenog centra dr Nataša Stojiljković uslovno rečeno predah u epidemiološkoj situaciji i smanjenje potrebe za hospitalizacijom pacijenata dovelo da toga da kovid bolnica bude zatvorena.

Uz minimalna sredstva zgrada je kompletno okrečena, dezinfikovana i očišćenja. U svakom trenutku može primiti pacijente, ali ja iskreno verujem da neće biti potrebe za ponovnim pokretanjem ove kovid bolnice, jer na sreću kod trenutno obolelih u retkim slučajevima se javlja potreba za hospitalizacijom – kaže Stojiljković.

Ona napominje da uprkos tome što je reč o staroj zgradi ona je vrlo bitnu ulogu odigrala u borbi protiv korone i s obzirom da je reč o jednom istorijskom važnom objektu on ne sme biti prepušten zubu vremena.

Podsećamo da je zgrada je zadužbina „Jovana Jankovića Lunge“ i ne može se koristiti za neku drugu namenu, osim za neku ustanovu zdravstvenog tipa.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Dušan Spasić

Čuveni hirurg iz Surdulice dr Dušan Spasić, koji je živeo i radio u Beogradu  preminuo je u svojoj 64.godini života. Rođen je 28. januara...

IN MEMORIAM: Branimir Bane Nedeljković

IN MEMORIAM: Vladimir – Vlada Ranđelović