28.2 C
Vranje
ponedeljak, 15 avgusta, 2022
NaslovnaVestiDruštvoZgrada Stare Hirurgije u novom ruhu

Zgrada Stare Hirurgije u novom ruhu

Zgrada stare Hirurgije koja je do skora bila kovid bolnica kompletno je okrečena, dezinfikovana i očišćena. Kako je za VOM rekla pomoćnica direktora Zdravstvenog centra dr Nataša Stojiljković uslovno rečeno predah u epidemiološkoj situaciji i smanjenje potrebe za hospitalizacijom pacijenata dovelo da toga da kovid bolnica bude zatvorena.

Uz minimalna sredstva zgrada je kompletno okrečena, dezinfikovana i očišćenja. U svakom trenutku može primiti pacijente, ali ja iskreno verujem da neće biti potrebe za ponovnim pokretanjem ove kovid bolnice, jer na sreću kod trenutno obolelih u retkim slučajevima se javlja potreba za hospitalizacijom – kaže Stojiljković.

Ona napominje da uprkos tome što je reč o staroj zgradi ona je vrlo bitnu ulogu odigrala u borbi protiv korone i s obzirom da je reč o jednom istorijskom važnom objektu on ne sme biti prepušten zubu vremena.

Podsećamo da je zgrada je zadužbina „Jovana Jankovića Lunge“ i ne može se koristiti za neku drugu namenu, osim za neku ustanovu zdravstvenog tipa.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

COVID PRESEK: Testiranо 240 osoba, a kod 95 registrovan pozitivan nalaz

U nedelju 7. avgusta testirana je 240 osoba iz Pčinjskog okruga, a kod 95 registrovan je pozitivan nalaz, u procentima 39,6 % pozitivnih od ukupnog broja testiranih. Analize su pokazale da је 95...

Izgorela kuća u selu Uševce

ATD PONOVO CRVENA ZONA: Kovid menja organizaciju rada