24.9 C
Vranje
nedelja, 2 oktobra, 2022
NaslovnaVestiHronikaALKATRAZ: Žandarmerija maltretirala nedužne ljude

ALKATRAZ: Žandarmerija maltretirala nedužne ljude

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave kriminalističke policije, Žandarmerije i Policijske uprave u Vranju, u sklopu pojačane kontrole objekata, u noći između petka i subote izvršili su kontrolu kluba Alkatraz. U našu redakciju tim povodom stiglo je saopštenje menadžmenta ovog kluba, gde se kaže da žele da iznesu pravu istinu o toj noći. Saopštenje uz tehničku korekciju prenosimo u celosti.

Noćni klub Alkatraz je prvenstveno otvoren kako bi omladina Vranja i okoline mogla bezbedno da se zabavi uz muzički program našeg kluba. Na samom otvaranju nije bilo nikakvih problema, ispoštovane su sve moguće procedure kako bi se rad kluba odvijao nesmetano.

Veče otvaranja,nažalost, prekinuli su pripadnici Žandarmerije koji su u naš objekat  ušli kao da je u najmanju ruku postavlјena bomba. Nјihova bahatost je išla dotle da su maltretirali nedužne lјude pa je zbog mnogih koji su doživeli nezapamćen stres,ili se onesvestili, morala da reaguje i Hitna pomoć u Vranju.

Mi kao klub nismo protiv redovnih kontrola policije i vanrednih racija pripadnika Žandarmerije,ali jesmo protiv maltretiranja i iživlјavanja prema našim gostima. Ovo što se dogodilo u Alktrazu je nečuveno. Ovom prilikom se izvinjavamo našim gostima što su te noći doživeli veliku neprijatnost i bili čak i fizički maltretirani,te im savetujemo da ne ćute i da se slobodno izjasne o ovom događaju pred nadležnim organima uz lekarski nalaz.

Smatramo da  ovo nije sramota samo za našu Žandarmeriju,već i za našu državu koja stoji iza iste. Smatramo da svaka racija treba da se sprovede po Zakonu, da se sumnjiva lica ukoliko postoje uz dokaze privedu pravdi, ali nikako ne možemo da razumemo teror i bezobrazluk naših Žandarmeraca.

Brojni očevici ovog događaja, spremni su da otvoreno govore o tome šta su sve preživeli od strane pripadnika Žandarmerije, kako bi se stalo na put samovolјi, prekomernoj upotrebi sile, pretnjama i mučenju nedužnog naroda.

Kako su iz Vranjske policiji rekli da nisu bili nadležni za ovu akciju i da nije sprovedena u zajedničkoj saradnji, mi kao klub tražimo pre svega od ministra policije Nebojše Stefanovića i komandanta Žandarmerije Dejana Lukovića  da nam najpre objasne nasilno ponašanje pripadnika Žandarmerije prema našim gostima, a onda i iznesu u javnost šta su zapravo te noći tražili u klubu,  zbog čega je racija sprovedena samo u našem objektu i šta su to uniformisana lica pronašla u našem klubu.

Takođe, postavlјamo pitanje, zašto, s kojim dokazima, s kojom sumnjom i s  kojim pravom je Žandarmerija prekinula program i isterala sve goste iz lokala, ne dozvolivši dalјi rad kluba. Imamo i očevice koji će javno potvrditi kako su iz kluba Žandarmerci vezali i između 30 i 50 lјudi izveli iz kluba. Pitamo se i zbog čega Žandarmerija odmah po ulasku u klub čupa i uništava sigurnosne kamere koje mogu da pokažu njihovo delovanje. I na kraju, da li naša Žandarmerija treba da služi nama i bude nam neka vrsta sigurnost ili treba da demonstrira silu prema nedužnim lјudima.

Na kraju ovog saopštenja koje potpisuje menadžment kluba, navodi se da će isto biti dostavljeno i predsedniku Srbije Aleksandr Vučiću, Ministru policije Nebojši Stefanoviću i načelniku Policijske uprave u Vranju Igoru Živkoviću.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

Tijani iz Vranja je potrebna naša pomoć

Miholjski susreti sela u Katunu