14.9 C
Vranje
nedelja, 26 juna, 2022
NaslovnaVestiKulturaAritonovićev "Amanet" predstavljen ljubiteljima pisane reči

Aritonovićev „Amanet“ predstavljen ljubiteljima pisane reči

Književni prvenac Dušana Aritonovića zbirka priča „Amanet’’ predstavljena je sinoć ljubiteljima pisane reči u velikoj sali Pozorišta ,,Bora Stanković’’. Knjigu je objavilo  Udruženje književnika Vranja, koje je i organizator promocije.

U publici su bili članovi porodice, brojne kolege i prijatelji Dušana Aritonovića, inače načelnika Gradske uprave, kao i brojni zainteresovani ljubitelji književnosti.

Dušan Aritonović rekao je da knjiga sadrži kratke priče i crtice u kojima je opisao neke ljude i događaje koji su se desili lično njemu, ili negde u njegovom okruženju.

Objavljene priče nastale su u proteklih par godine. Neke od njih nastale su kao čisto izlivanje mojih emocija na papir, dok druge govore o događajima koji su vezani za naš mentalitet, za tradiciju, za naše stare običaje i verovanja. Jednostavno, pisao sam o ljudima i događajima koji su mi se urezali u pamćenje i dušu – rekao  je između ostalog autor Dušan Aritonović.

Na promociji su o knjizi govorili urednik izdanja Žikica Dimitrijević,  zatim recenzent i lektor Branka Marković, dok je glimac Dragan Živković Durge predstavio priče, uz scenski nastup glumaca vranjskog teatra. Muzički je događaj obojio Dalibor Mladenović na kavalu. Kroz promociju je u ulozi moderatora publiku vodila Jasmina Stošić.

Buy Me A Coffee

Popularno

Jeleni iz Surdulice hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Jelena Vukojević je rođena 1985. godine  u Surdulici gde je do punlestva živela  u selu Leskova Bara. Udata je u Beogradu i majka dvoje...

Pionirke ŽFK Dinamo četiri dana u Beču