6.9 C
Vranje
četvrtak, 8 decembra, 2022
NaslovnaVestiKulturaFilm "Toma" pred vranjskom publikom

Film „Toma“ pred vranjskom publikom

Na repertoaru vranjskog bioskopa, čije su projekcije u velikoj sali Pozorišta ,,Bora Stanković’’ našao se i film „Toma“, za koji vlada veliko interesovanje ljubitelja domaće kinematografije.

Od 27. septembra do 1. oktobra, vranjska publika biće u prilici da pogleda najnovije ostvarenje Dragana Bjelogrlića, sa Milanom Marićem u glavnoj ulozi. Reč je o biografskom filmu o Tomi Zdravkoviću, čoveku koga ne pamtimo samo po njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao velikog boema – po ponašanju i u duši.

Film prati dve linije radnje – 1991. prati odnos Tome i doktora koji započinje njegovo lečenje, i pretvaranje tog poznanstva u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život – od detinjstva u Pečenjevcima, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši. Projekcije filma ,,Toma“ su u 18 i 21 sat, a karte po ceni od 350 dinara mogu se kupiti na biletarnici pozorišta od petka 24. septembra.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru