NaslovnaVestiKulturaIzložba slika i crteža “Relativnost VI” Teodore Stojanović

Izložba slika i crteža “Relativnost VI” Teodore Stojanović

U ponedeljak 31.avgusta u 19 sati u Galeriji Narodnog muzeja biće otvorena samostalna izložba slika i crteža “Relativnost VI” Teodore Stojanović, diplomiranog likovnog umetnika-specijaliste iz Beograda.

Izložba je odabrana na konkursu za izlagačku sezonu Galerije Narodnog muzeja u Vranju za 2020. godinu i finansijski podržana od strane  Miistartva kulture i informisanja Srbije.

Mlada umetnica rođena je u Beogradu 1981. godine. Završila je Akademiju Lepih umetnosti kod profesora Dušana Otaševića. Na istoimenoj akademiji završila je i specijalističke studije u klasi profesora akademika Vladimira Veličkovića.

Osim slikarstva magistar je filozofije koju je završila na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Izlagala u zemlji i inostranstvu. Osvojila više međunarodnih nagrada za slikarstvo na takmičenjima u Italiji, Španiji, Južnoj Koreji, Tajvanu, Americi. Član je Icaf-a, Ulus-a i Ulupuds-a, Kulturne mreže Srbije.

Osim što aktivno izlaže bavi se i art coachingom – pomaže mladim umetnicima da izgrade svoju umetničku karijeru. Autor priručnika za mlade umetnike „Kako da postaneš uspešan umetnik“

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

Vozač kamiona povređen u selu Stubal

Na fasadi kuće u kojoj žive Romi osvanuo kukasti krst