28.2 C
Vranje
nedelja, 7 avgusta, 2022
NaslovnaVestiKulturaIZLOŽBA ZORANE JOVANOVIĆ: „Kroz trnje do zvijezda“

IZLOŽBA ZORANE JOVANOVIĆ: „Kroz trnje do zvijezda“

U Galeriji Narodnog univerziteta, večeras je otvorena Likovna izložba pod nazivom “Per aspera ad astra – Kroz trnje do zvijezda” umetnice Zorane Jovanović.

Na izložbi Zorana je predstavila svoje slikarske i vajarske radove koji su nastajali u toku njenog studiranja. Mnogobrojna publika je uživala u delima ove mlade umetnice koja je primenjivala različite tehnike, od olovke do akrilnih boja.

Naziv same izložbe upućuje na njen umetnički put i ono što je prolazila od početka pa sve do danas. Svoje umetničko putovanje potvrđuje rečima .

Inspiracija jeste u tome što sam se pripremala za Fakultet primenjenih umetnosti i to je jedna velika borba. Početak velike borbe, pa upis na fakultet, pa kroz fakultet, jeste ustvari jedna snažna borba do evo ovog uspeha – rekla je Zorana Jovanović

Mlada likovna umetnica je rođena u Vranju gde je 2008. godine postala polaznik likovne radionice Narodnog univerziteta. Završila je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu i stekla master u oblasti primenjenog slikarstva. Učestvovala je na izložbama u Vranju, Kraljevu, Prijedoru, Beogradu. Dobitnik je nagrade “Aleksandar Tomašević” za najbolji godišnji uspeh na fakultetu.

Tekst i foto: Veljko Ilić

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Mladi Vranjanci spasili devojčici život

Nezgoda na bazenu kada je dvanaestogodišnja devojčica Teodora iz Vranja pala i izgubila svest imala je srećan epilog zahvaljujući učeniku sedmog razreda Petru Petroviću...

Žena stradala u požaru u svojoj kući