28.2 C
Vranje
nedelja, 7 avgusta, 2022
NaslovnaVestiKultura„CRNA PTICA“ svako ponekad ima svog Vuka

„CRNA PTICA“ svako ponekad ima svog Vuka

Nakon premijere predstave „Crna ptica“ u pozorištu „Bora Stanković“ u Vranju odigrane 28. juna, ljubitelji pozorišta su imali priliku da prvu reprizu predstave pogledaju samo dan kasnije.

Uloge u ovom pozorišnom komadu za, kako kaže slogan, sve od 7 do 77 godina tumače mladi glumci iz prestonice i Vranja Jovana Berić, Filip Hajduković, Nikola Mijatović, Kristina Janjić Stojanović, Žetica Dejanović, Mihajlo Stojković i Sofija Arsić. Tekst je napisala Vranjanka Aleksandra Jovanović po svom istoimenom romanu, dok režiju potpisuje Marija Mladenović. Muziku je komponovala Nikolija Zdravković.

Devojčica Želja, koju u glavnoj ulozi igra Jovana Berić, nakon očeve smrti odbija da prihvati njegovo odsustvo. Zbog toga, ona često odlazi na groblje, gde upoznaje mrtvog dečaka Vuka koji joj pokazuje njegov svet.

Želja se sve češćim odlascima na groblje udaljava od stvarnosti, što pokazuje težinu sa kojom se nose deca koja su izgubila roditelja i nalazi utehu u Vuku koji je zanimljiv, ali je ne vodi na pravi put. Njena majka i najbolji drug pokušavaju da joj pokažu da je ljubav jača od svakog gubitka.

Nakon predstave, publika kod koje je u toku komada bio prisutan i smeh, gromoglasnim aplauzom pozdravila je ovaj dirljivi pozorišni komad.

Veljko Ilić

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Mladi Vranjanci spasili devojčici život

Nezgoda na bazenu kada je dvanaestogodišnja devojčica Teodora iz Vranja pala i izgubila svest imala je srećan epilog zahvaljujući učeniku sedmog razreda Petru Petroviću...

Žena stradala u požaru u svojoj kući