0.1 C
Vranje
ponedeljak, 25 oktobra, 2021
NaslovnaVestiKulturaLiterarni konkurs povodom Dana grada

Literarni konkurs povodom Dana grada

Povodom obeležavanja ,,31. januara – Dana Grada“, grad Vranje i Regionalni centar za talente raspisali su literarni konkurs na temu ,,Prošlost koja se pamti vodič je za budućnost“.

Pravo učešća imaju učenici starijih razreda osnovnih i učenici srednjih škola  sa teritorije Grada Vranja. Cilj konkursa je formiranje svesti kod mladih o važnosti poznavanja istorije i junačke borbe našeg naroda za oslobođenje Vranja od Turaka, poštovanja tradicije i očuvanja kulture grada, sa posebnim osvrtom na trenutna dešavanja u gradu i zemlji, herojsku borbu, humanost i požrtvovanost medicinskih radnika i pojedinaca. Кnjiževni radovi mogu biti u formi poezije ili proze.

Radovi se dostavljaju isključivo u elektronskoj formi, kao prilog u word -u, na adresu [email protected], potpisuju se  šifrom, a u propratnom tekstu u mejlu, treba napisati: ime i prezime autora, razred, školu i kontakt telefon.

Rok za predaju radova je petak, 22. januar 2021. godine do 14 sati. Proglašenje najboljih radova biće u okviru  programa obeležavanja Dana Grada  28. januara 2021. godine, u terminu koji će biti naknadno objavljen. Takođe, najuspešniji učenici biće dodatno obavešteni o terminu uručenja diploma. Кontakt telefon Centra: 017/400-020

Buy Me A Coffee

Popularno

GABRIJELA TASIĆ – ADŽIĆ: Njena sreća je tri puta veća

Biti majka je, kako sve žene koje jesu majke kažu, blagoslov i sreća. Medicinska sestra Gabrijela Tasić - Adžić je pre  sedam godina najpre...

Fabrika Hanibal proširuje tim saradnika