Naslovna Društvo (NE)vidljivi ljudi ALEKSANDRA POPOVIĆ: Osobe sa invaliditetom zaslužuju kvalitetan život

ALEKSANDRA POPOVIĆ: Osobe sa invaliditetom zaslužuju kvalitetan život

Opština Surdulica u okviru svojih mogućnosti deceniju unazad radi na unapređenju uslova i rešavanju arhitektonskih barijera, kao i pružanju svih vrsta pomoći za osobe sa invaliditetom u ovoj opštini.

Predsednica opštine dr Aleksandra Popović kaže za VOM da ona kao lekar i kao neko ko je na čelu opštine, uopšte nema dilemu da je nužno učiniti sve kako bi se ljudima sa određenim invaliditetom život olakšao.

Mi konstantno uz pomoć udruženja ne samo sa teritorije Surdulice već i iz Vranja pomažemo finansijski i logistički sve vidove unapređenja položaja osoba sa invaliditetom i stvaranje jednakih mogućnosti za njih u društvu – kaže dr Popović.

Pored konkretnih mera ona posebno izdvaja činjenicu da se osobe sa invaliditetom u ovoj opštini ne tretiraju drugačije nego svi ostali građani.

Nema targetiranja, ni diskriminacije po bilo kom osnovu. Sa druge strane vrata svih institucija su otvorena za ove ljude i mi se maksimalno trudimo da njihov život učinimo kvalitetnijim  naglašava dr Popović.

Lokalna samouprava i sve ustanove i preduzeća u njenoj ingereciji imaju arhitektonska rešenja kako ne bi bilo barijera u smislu dostupnosti ovih ustanova osobama sa invaliditetom.

Prema rečima Aleksandre Popović u toku je realizacija dva važna projekta koje pomaže opština. Prvi se odnosi na stara i nepokretna lica, koje obilaze žene angažovane na projektu, kako bi ih snabdele potrebnim namirnicama i pružile im svaku vrstu podrške naročito u periodu pandemije kada je na snazi dodetna opreznost u smislu prevencije, a drugi se odnosi na angažovanje 20 personalnih asistenata za decu sa posebnim potrebama u ovoj opštini.

Na kraju razgovora dr Aleksandra Popović naglašava da lokalna samouprava prati potrebe osoba sa invaliditetom i na osnovu toga gotovo svakodnevno radi na unapređenju njihovog položaja.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Surdulica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Buy Me A Coffee

Must Read

Počinje vakcinacija u seoskim sredinama

Vakcinacija u seoskim sredinama počeće u sredu, prema planu vakcinacije, koji je danas napravljen Kriznom štabu. Kako je rekao član gradskog veća dr Aleksandar Stajić...

Požar u Cerskoj ulici u Vranju

Pet saobraćajnih nezgoda tokom vikenda