2.9 C
Vranje
petak, 2 decembra, 2022
NaslovnaVestiKulturaObeležen Svetski dan knjige i autorskih prava

Obeležen Svetski dan knjige i autorskih prava

Povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava, koji se obeležava 23. aprila, Kancelarija za mlade u Vranju u saradnji sa lokalnom samoupravom organizovala je akciju poklanjanja knjiga sugrađanima.

Zahvaljujući Javnoj biblioteci ,,Bora Stanković“, Javnoj ustanovi ,,Narodni univerzitet“, kao i pojedincima prikupljeno je preko osamdeset knjiga. Reč je o raznovrsnim žanrovima i naslovima domaćih i stranih autora koje su volonteri Kancelarije za mlade i predstavnici udruženja ,,BEV – Borino i Evropsko Vranje“ uručili građanima Vranja koji su u tom trenutku prolazili centrom grada.

Određen broj knjiga našao se u uličnim bibliotekama i građani će takođe moći da ih pozajmljuju na čitanje.

Ovom akcijom želeli smo ne samo da obeležimo Svetski dan knjige, već i da podsetimo sugrađane koliko važnu ulogu ima knjiga u životima svih nas. Takođe, cilj nam je i da podržimo projekat uličnih biblioteka udruženja BEV ć rekla je ovom prilikom zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

Inače, odluka o obeležavanju Svetskog dana knjige i autorskih prava doneta je na Generalnoj konferenciji UNESCO – a, u Parizu 1995. godine.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Kod maloletnika u Surdulici pronađena droga