6 C
Vranje
utorak, 29 novembra, 2022
NaslovnaKulturaOBJEKTIVno VranjeDodeljene nagrade pobednicima konkursa "OBJEKTIVno VRanje 2"

Dodeljene nagrade pobednicima konkursa „OBJEKTIVno VRanje 2“

Sada već tradicionalno ispred spomenika Čika Miti, dodeljena su priznanja ovogodišnjim dobitnicima nagrada na konkursu „OBJEKTIVno VRanje 2“, Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost.

Četrdeset i osam fotografija seoskih sredina i neotkrivenih lepota vranjskog kraja stiglo je na foto-konkurs na temu “Tako blizu, a tako lepo” Prva dva mesta birao je žiri, dok je treća nagrada izabrana glasovima internet zajednice.

CMTDO drugu godinu za redom, a uz podršku grada organizuje konkurs „OBJEKTIVno Vranje“. U pitanju je foto konkurs. Tema ovogodišnjeg konkursa se sama nametnula. Imali smo pandemijsku godinu za nama. A ideja je bila da se objedini nešto što biila kvalitetna fotografija sa turističkom ponudom vezanom za sam grad i selo rekla je na otvaranju izložbe selektovanih fotografija kaže Rosa Drmonjić, predstavica  CMTDO.

Na konkurs se prijavilo 16 autora sa preko 50 fotografija. Nјih 14 je ispunilo uslove takmičenja.

Kažu da fotografija govori hilјadu reči. Ona znači umetnost ili umetnost posmatranja. A posmatrajući ove fotografije možemo da primetimo da su autori na neki svoj, kreativan i suptilan način, uspeli da od običnih motiva stvore prava umetnička dela – rekla je većnica za kulturu Izabela Savić.

Za najbolјu fotografiju proglašena je „Šetnja šumom“ autora Rastka Belića. Drugo mesto pripalo je fotografiji pod nazivom “Antići Drenovac,“ autora Novice Cvetkovića. Treću nagradu, o kojoj je odlučivala internet zajednica glasanjem, odnela je Slađana Tasić, čija je fotografija pod nazivom “Novo Brdo“ na društvenim mrežana osvojila više od 200 glasova.

Žirijem je predsedavala pobednica na prošlogodišnjem konkursu Anita Janković, a članovi žirija bili su i Aleksandar Jocić i Dragan Dejanović.

Ljubitelji fotografije, moći će da izložbu pogledaju u maloj sali Galerije Narodnog univerziteta koja je ustupila prostor, a nakon toga fotografije će biti ustupljene legatu grada Vranja.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

Kod maloletnika u Surdulici pronađena droga

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru