6 C
Vranje
utorak, 29 novembra, 2022
NaslovnaKulturaOBJEKTIVno VranjeFotografija Rastka Belića najbolja na konkursu Objektivno Vranje 2

Fotografija Rastka Belića najbolja na konkursu Objektivno Vranje 2

Fotografija Rastka Belića „Šetnja šumom“ proglašena je za najbolju po odluci žirija na drugom po redu foto konkursu Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost „OBJEKTIVno VRANJE 2“

Tročlani žiri u sastavu Anita Janković, Dragan Dejanović i Aleksandar Jocić, nije imao dilemu da se upravo ova fotografija najviše istakla od svih pristiglih na konkursu. Žiri je bio jednoglasan i kada je u pitanju drugoplasirana fotografija autora Novice Cvetkovića.

Obrazlažući odluku žirija, predsednica Anita Janković istakla je da je fotografija pod nazivom „Šetnja šumom“ Rastka Belića kao portret bez lica i prepuna je misterije te deluje kao krišom ulovljeni trenutak u vremenu.

Tehnička preciznost i kompozicija doprinose ukupnom utisku, kaže Janković.

Drugo mesto fotografija pod nazivom Antići Drenovac privukla je pažnju žirija zbog tematike kojom se bavi.

Novica Cvetković - Antići Drenovac

Portret deteta u oronulom enterijeru sa suncem koje obasjava deo kadra reflektuje u vrlo dokumentarističkom maniru dimenziju naše stvarnosti koju često ignorišemo, pojašnjava Janković.

Treću nagradu o kojoj je odlučivala interent zajednica glasanjem odnela je Slađana Tasić čija fotografija je na društvenim mrežama osvojila preko 200 glasova (lajka).

Slađana Tasić - Novo brdo

Takmičari su odgovarali na temu konkursa „Tako blizu a tako lepo“. Podsećamo da je na konkurs za najbolju fotografiju ove godine pristiglo 48 fotografija 14 autora. Reč je o fotografijama koje su ušle u izbor nakon obavljene selekcije o ispunjenosti uslova konkursa.

Stručni žiri takođe je napravio i selekciju fotografija, koje će nakon tehničkog opremanja i uramljivanja biti predstavljene na izložbi 7. septembra a nakon toga poklonjene legatu grada Vranja.

U nastavku možete pogledati fotografije koje su prošle izložbenu selekciju.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Kod maloletnika u Surdulici pronađena droga

U sredu 9. novembra u večernjim satima u Jadranskoj ulici u Surdulici, kod  maloletnika iz okoline Surdulice pronađena je marihuana, saznaje VOM. Kasnijim pretresom kuće...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru