2.9 C
Vranje
nedelja, 4 decembra, 2022
NaslovnaKulturaOBJEKTIVno VranjeNa konkurs "Dok maske nisu pale" pristiglo 67 fotografija 27 autora

Na konkurs „Dok maske nisu pale“ pristiglo 67 fotografija 27 autora

Na tradicionalni konkurs koji organizuje Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) „Objektivno Vranje“, ove godine pristiglo je 67 fotografija, ukupno 27 autora.

Zanimljivo je da su po prvi put pristigli radovi učesnika iz drugih zemalja, pa je ove godine konkurs internacionalnog karaktera.

Ove godine tema konkursa se uslovno rečeno nametnula. Iako smo svi očekivali da će „maske pasti“ mnogo ranije, više od dve godine živimo u pandemiji i suočeni smo sa takozvanom novom realnošću koja podrazumeva i drugačiji način života i primenu epidemioloških mera.

Zbog toga je ove godine tema konkursa „Dok maske nisu pale“ imala za cilј da prikaže prizore koji ilustruju život u vremenu pandemije.

Organizatori konkursa, koji je finansijski podržan od strane grada, preko projektnog finansiranja iz oblasti kulture, kažu da su ovogodišnje fotografije i te kako opravdale cilj konkursa i da predstavljaju svojevrsnu istorijsku foto zabelešku vremena u kome živimo.

Stručni žiri će odabrati prva dva mesta dok će se treća nagrada dodeliti po izboru publike. Sve fotografije koje ispunjavaju uslove konkursa biće postavljene na društvenim mrežama, pa će i pratioci moći da glasaju za najbolju fotografiju, tačnije za treće mesto.

Ona koja dobije najviše glasova (lajkova) poneće titulu najbolja fotografija po izboru publike. Kriterijumi po kojima će žiri vršiti izbor fotografija su pre svega kreativnost, originalnost i tehnički kvalitet predatog materijala.  Stručni žiri će odabrati 20  fotografija, koje će kasnije uz tehničku i umetničku obradu biti izložene 7. septembra, a nakon toga poklonjene legatu Gradu, sa ciljem da budu ustupljene Infektivnom odeljenju, vranjske Bolnice.

Iz Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost posebno se zahvaljuju predstavnicima ustanova iz grada koji su obogatili fotografijama konkurs, momentima koji su ilustrovali vanredno stanje i borbu sa pandemijom koja još uvek traje.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana